Orientari, directii, curente ale muzicii romanesti din a doua jumatate a secolului XX de Irinel Anghel

Orientari, directii, curente ale muzicii romanesti din a doua jumatate a secolului XX de Irinel Anghel
-10%
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 6 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 302
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Eu nu voi stoarce niciodata lamaia. Ii mai las niste suc pentru a le oferi aceasta placere si altora. Din punctul meu de vedere, aceasta carte avea rolul de a deschide un drum nu de a-l inchide. O vedeam ca pe un prim pas. O caramida pusa la temelia unei viitoare cercetari ample. De aici concizia ce a ajutat probabil ca aceasta lucrare sa devina material didactic. (Irinel Anghel)

Carte-ghid, carte-dictionar, carte-(mini)enciclopedie, carte-model analitic, in care ambele abordari – cea istorica si cea sistematica – relationeaza intr-un mod fertil, aspirand in fluviul narativ al textului si punand intr-o relatie organica, fapte, nume si titluri foarte diferite, asigurand o comunicare biunivoca intre idei si concepte distantate temporal, insa orientate univoc intr-o directie evolutiva comuna. Textul cartii beneficiaza de un solid aparat argumentativ – citate, tabele, exemple muzicale –, operat de Irinel Anghel cu un admirabil control al necesarului suficient si scotand in evidenta in primul rand ofertanta ideatica si tematica si nu in ultimul rand darzenia si indiscutabila originalitate a scolii componistice romanesti. (Oleg Garaz)

   Creatia muzicologica: eseuri si studii in revista Muzica a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania: De la sonor la grafic: spiritul geometric al creatiei lui Anton Webern, De la Caragiale la metamuzica: opera «Revulutia» de Adrian Iorgulescu, Consideratii asupra conceptului de metamuzica, O posibila teorie a creatiei arhetipale, Functia anomaliei in creatia muzicala, Estetica onirica, Arta experientiala, Abordari transfrontaliere, Ce este Postumanismul?

Premii: Premiul I la Concursul National de Creatie – editia I, organizat de Radiodifuziunea romana (1998), Premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (1998, 1999, 2002, 2004, 2014, 2017), Premiul „George Enescu” al Academiei Romane (1999) Premiul „Uchimura” acordat de Institutul International de Teatru (UNESCO) pentru muzica originala a spectacolului de teatru Amantii insangerati (2002), Premiu de creatie la Mons, in Belgia, pentru lucrarea “Chimeres”, oferit de “Pepinieres Europeennes pour Jeunes Artistes”, Premiu de creatie oferit de Fundatia Siemens pentru lucrarea “Labyrinthe” pentru solist si orchestra (prima auditie, Festivalul Toamna Varsoviana 2002).

In perioada 2010-2012: director artistic al festivalului Saptamana Internationala a Muzicii Noi. In ultimul timp activitatea ei este dedicata artei interdisciplinare, hibride, de fuziune, experientiale, cu detente suprarealiste.

Nr. de pagini: 302
Anul aparitiei: 2018

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.