Ortodoxie, postcomunism si neoliberalism. O critica teologico-politica

Ortodoxie, postcomunism si neoliberalism. O critica teologico-politica
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Preț: 18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cine stie ca libertatea e bunul suprem intelege ce poate insemna crestinismul.
N. Steinhardt

 

Teologia politica pare sa fie la moda. In ultimele trei decenii, stiintele sociale au fost interpelate de unele procese sociale pe care le-au descris in termenii desecularizarii, ca si de fenomene politice masive, precum alianta surprinzatoare dintre fundamentalismul crestin si neoliberalism. Limbajul crestin revine, pe alocuri, in discursul public, iar?bisericile, comportamentele si valorile crestine par sa recastige o anumita pondere in reteta deciziilor politice. Catalin Raiu, deopotriva teolog, politolog si jurnalist, pune la incercare pe teritoriu romanesc resursele conceptuale si metodologice ale teologiei politice.
Daniel BARBU
Universitatea din Bucuresti

Comunismului i s-a opus rezistenta adeseori in numele„societatii civile“. Cartea lui Catalin Raiu reinvie si dezvolta ideea ca fostele tari comuniste trebuie sa descopere ca o societate sanatoasa este construita din multe asociatii si corpuri libere, care mediaza intre individ si stat. Inevitabil, entuziasmul si energia care le pot structura sunt adesea religioase. Doar in acest fel Europa de Est poate evita sa cada prada unui individualism neoliberal virulent, criminal chiar, aliat cu un cult postmodern al superficialului, efemerului si virtualului, in complicitate cu intoarcerea catre structuri etatiste centralizate, adesea legitimate de religie in forma sa oficiala.
John MILBANK
Universitatea din Nottingham

 

CATALIN VALENTIN RAIU (n. 1984) este doctorand al Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti sub coordonarea prof. univ. dr. Daniel Barbu si absolvent de studii universitare in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa (licenta si masterat) si in cadrul Facultatii de Stiinte Politice (masterat) ale Universitatii din Bucuresti. A efectuat un stagiu de cercetare la Universitatea din Nottingham (Marea Britanie) sub indrumarea prof. univ. dr. John Milbank, in perioada noiembrie 2010– mai 2011. Din anul 2007, lucreaza la Centrul de Presa„Basilica“ al Patriarhiei Romane, activand ca redactor media la TV Trinitas, Radio Trinitas si Ziarul Lumina. Din 2011, este colaborator al Academiei de Studii Economice din Bucuresti la disciplinele Politici Publice si Institutii si Politici Europene.
A publicat mai multe studii in domeniul stiintelor sociale in reviste de specialitate, precum Arhivele totalitarismului, Sfera politicii, Studia Politica si Romanian Political Science Review.
Numar pagini:192
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Bucuresti, Politica

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1087 sec