OSHO. ABC-ul iluminarii - traieste o experienta fara a o numi in vreun fel

OSHO. ABC-ul iluminarii - traieste o experienta fara a o numi in vreun fel
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2008
Preț: 29,70 lei
33,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

OSHO. ABC-ul iluminarii - traieste o experienta fara a o numi in vreun fel - OSHO. Asa ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie saîl tinem minte este faptul ca, daca este posibil, traieste o experienta fara a o numiîn vreun fel. Dacaîi vei da nume, ea va deveni maiîngusta. Esti asezat... petreci o seara linistita. Soarele a apus si stelele auînceput sa apara pe cer. Existi. Nici macar sa nu spui:"Vai, ce frumos!", pentru caîn acel moment lucrurile nu vor mai fi atât de frumoase. Atunci când spui"frumos" readuciîn prezent trecutul si toate experientele care te-au facut sa le admiri au colorat deja cuvântul respectiv. Cuvântul tau,"frumos", contine multe experiente legate de frumusete. Dar acest lucru este cu totul nou. Nu a fost niciodata astfel. Nici nu va mai fi vreodata.

Cuvintele nu sunt numai cuvinte. Ele sunt caracterizate de stari si climat propriu. Atunci când un cuvânt ti seîntiparesteîn minte, el aduce un climat diferit mintii tale, o abordare si o viziune diferite. Daca vei spune altfel unui lucru, vei observa ca ceva se va schimba imediat.

De ce readuci trecutul? Prezentul este atât de vast - trecutul este atât deîngust. De ce sa privesti printr-o gauraîn zid când poti sa iesi si sa privesti cerul? Asa caîncearca sa nu folosesti cuvinte de genul acesta, iar, dacaîntr-adevar trebuie, atunciîncearca sa alegi cu grija, deoarece fiecare cuvânt are nuanta sa. Fii poeticîn legatura cu acel lucru. Foloseste-lîn mod potrivit, cu dragoste si sentiment.

Exista cuvinte pline de sentiment si exista cuvinte pline de intelect. Renunta treptat la cuvintele pline de intelect. Foloseste din ceîn ce mai mult cuvintele pline de sentiment. Exista cuvinte cu rezonanta politica si mai exista cuvinte cu rezonanta religioasa. Renunta la cuvintele legate de politica. Exista cuvinte care creeaza imediat un conflict.în momentulîn care le pronunti, apare rationamentul. Asadar, nu folosi niciodata limbajul argumentativ, logic. Foloseste limbajul dragostei, afectiunii, pentru a nu se ivi nici un rationament.

Daca o persoanaîncepe sa simta acest lucru, atunci se iveste o schimbare profunda. Relatiile tale vor fi cu totul altfel pentru ca nouazeci la suta dintr-o relatie se desfasoara prin intermediul cuvintelor, al gesturilor - iar acestea sunt si ele cuvinte. Acelasi cuvânt ti-a adus atâtea probleme si tu continui sa-l folosesti. Daca un cuvânt aduce nefericire, furie, conflict, rationament, atunci trebuie sa renunti la el. Ce rost are sa continui?înlocuieste-l cu ceva mai bun. Cel mai bun lucru este linistea. Apoi urmeaza muzica, poezia si dragostea.

 Numarul de pagini: 589
 Format: (l x L): 14 x 20, 5
 Traducerea din limba engleza: Veronica Voicila
 Titlul original: ABC of Enlightenment

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1133 sec