Osho, Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt

Osho, Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 21,53 lei
29,90 lei (-27,99%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Intimitatea - Increderea in sine si in celalalt. Toata lumea se teme de intimitate - daca esti sau nu constient de asta e alta treaba. Intimitatea inseamna sa te expui in fata unui strain - si toti suntem straini; nimeni nu cunoaste pe nimeni. Suntem straini chiar si fata de noi insine, pentru ca nu stim cine suntem.
   Intimitatea te apropie de un strain. Trebuie sa renunti la toate apararile; numai atunci intimitatea e cu putinta. Iar teama care exista este ca daca renunti in intregime la aparare, la toate mastile, cine stie ce o sa-ti faca strainul. Toti ascundem o mie si unu de lucruri, nu numai de ceilalti ci si de noi insine, pentru ca am fost crescuti de o omenire bolnava, cu tot felul de reprimari, inhibitii, tabuuri. Iar teama iti spune ca in prezenta unui strain - si nu conteaza ca poate ai trait cu persoana respectiva treizeci de ani, patruzeci de ani, lipsa de obisnuinta nu dispare niciodata - e mai sigura sa pastrezi putina distanta, putina aparare, pentru ca acel strain ar putea sa profite de slabiciunea ta, de fragilitatea ta, de vulnerabilitatea ta.
   Toata lumea se teme de intimitate.
   Problema se complica pentru ca fiecare om doreste intimitate. Vrei intimitate pentru ca altfel esti singur in acest univers - fara un prieten, fara o fiinta iubita, fara cineva in care sa ai incredere, fara cineva in fata caruia sa poti sa-ti descoperi toate ranile. Iar ranile nu se vindeca decat daca sunt descoperite. Cu cat le ascunzi mai mult, cu atat mai periculoase devin. Pot sa devina canceroase.
   Pe de o parte, intimitatea este o nevoie esentiala, asa ca fiecare om tanjeste dupa ea. Vrei ca cealalta persoana sa fie intima cu tine, astfel incat sa renunte la aparare, sa devina vulnerabila, sa-si descopere toate ranile, sa renunte la toate mastile si la falsa personalitate, sa ramana in pielea goala, asa cum e. Pe de alta parte, fiecare se teme de intimitate - vrei sa fii intim cu cealalta persoana, dar nu renunti la apararile tale. Acesta este unul dintre conflictele dintre prieteni, dintre indragostiti: nici unul nu vrea sa renunte la apararile lui si sa intre in relatie in nuditate si sinceritate absolute, deschis, si amandoi au nevoie de intimitate.


Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1712 sec