Osho - Iubire, libertate si solitudine

Osho - Iubire, libertate si solitudine
-23%
Autor:
ISBN: 973-8471-44-3
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 318
Preț: 22,33 lei
29,00 lei (-23%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face sa te simti ca un suflet in doua trupuri; pe de alta parte, iti confera individualitate, unicitate.
Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face sa te simti ca un suflet in doua trupuri; pe de alta parte, iti confera individualitate, unicitate. Te ajuta sa renunti la egoul tau marunt, dar sa iti cunosti sinele suprem. In acest fel, problema dispare. Iubirea si meditatia sunt doua aripi pe aceiasi umeri. Ele se echilibreaza reciproc. Numai atunci cand le cultivi pe amandoua poti creste, poti deveni implinit. Fragment din carte:

"Iubirea este hrana sufletului. La fel cum alimentele hranesc trupul fizic, iubirea hraneste sufletul. Daca trupul nu primeste alimentele de care are nevoie, el devine slab. La fel se petrec lucrurile si cu sufletul. Daca nu beneficiaza de iubirea de care are nevoie, devine slab, se poate chiar imbolnavi. Nici un stat, nici o biserica, nici un politician nu si-a dorit vreodata ca oamenii sa aiba suflete puternice, caci orice persoana inzestrata cu o energie spirituala puternica va fi inclinata catre revolta."

CUPRINS
NOTA EDITORULUI
Prefatã
IUBIREA
Iubirea obisnuitã
Distinctia intre iubirea realã si cea amãgitoare – primul pas
Virtutile egoismului
Nu vã atasati de nimic
Intrebãri
Vrei sã ne vorbesti despre diferenta dintre iubirea sãnãtoasã de sine si orgoliul egoist?
De ce este iubirea atat de dureroasã?
De ce spune faimoasa inscriptie de pe templul din Delphi: „Cunoaste-te pe tine insuti“, si nu „Iubeste-te pe tine insuti“?
Ce pot sã fac pentru a iubi mai bine?
DE LA RELATIA DE CUPLU LA COMUNIUNEA IN CUPLU
O lunã de miere care nu se terminã niciodatã
De la atractie la dragoste, apoi la iubire
Lãsati un spatiu intre voi
Koan-ul relatiei de cuplu
Intrebãri
Cum as putea sti dacã o femeie s-a indrãgostit cu adevãrat si nu joacã un simplu joc?
Dacã as renunta la crizele de gelozie, la atasament, nevoi, asteptãri, dorinte si iluzii, ce ar mai rãmane din iubirea mea? Oare toatã poezia si pasiunea de panã acum au fost o simplã minciunã? Sunt durerile iubirii asociate mai mult cu durerea decat cu iubirea? Voi invãta vreodatã sã iubesc?
Care este diferenta dintre a plãcea si a iubi pe cineva? Mai mult, care este diferenta intre iubirea obisnuitã si cea spiritualã?
Nu am inteles prea bine ce ai vrut sã spui atunci cand ne-ai vorbit de diferenta dintre a iubi si a plãcea pe cineva. Ai afirmat cã iubirea inseamnã un angajament, dar eu credeam cã angajamentul este doar o formã de atasament. Sunt foarte multi oameni pe care ii iubesc, dar fatã de care nu simt nici un angajament. Cum as putea sti dacã maine am sã mã indrãgostesc de ei sau nu?
Desi uneori apar in inima mea sentimente asemãnãtoare iubirii, in clipa urmãtoare imi dau seama cã ele nu sunt tot una cu iubirea adevãratã, ci mai degrabã dorinte sexuale
In Orient s-a pus foarte mult accentul pe relatiile stabile, pe ideea cã nu trebuie sã-ti schimbi niciodatã partenerul de cuplu. In Occident, mai ales in anii din urmã, relatiile de cuplu se fac si se destramã cu o repeziciune uluitoare, oamenii schimbandu-si constant partenerii. Tu ce ne recomanzi?
In ultima vreme, am inceput sã-mi dau seama cã panã si partenerul meu imi este strãin. Pe de altã parte, am o aspiratie extrem de intensã de a depãsi aceastã senzatie de separare dintre noi. Mã simt de parcã am fi douã linii paralele, destinate sã nu se intalneascã niciodatã. Seamãnã lumea constiintei cu cea a geometriei, sau existã vreo sansã ca cele douã paralele sã se intalneascã vreodatã?
LIBERTATEA
Tabula rasa
Sclavia fundamentalã
Feriti-vã de papi
Existã oare viatã dupã sex?
Este nevoie de un sat
Intrebãri
Ai afirmat cã iubirea ne poate elibera. De cele mai multe ori, ea se transformã insã in atasament, intr-o formã de inlãntuire, nu de eliberare. Spune-ne mai multe despre atasament si libertate
Iubirea iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti. Este un fenomen extrem de paradoxal. Pe de o parte, te face sa te simti ca un suflet in doua trupuri; pe de alta parte, iti confera individualitate, unicitate.Anul aparitiei: 2006
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 318

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1422 sec