OSHO MATURITATEA - Responsabilitatea de a fi tu insuti

OSHO MATURITATEA - Responsabilitatea de a fi tu insuti
-10%
Autor:
ISBN: 973-7995-98-8
Editura:
Anul publicării: 2006
Categoria: Ezoteric
Preț: 12,96 lei
14,40 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat

DESCRIERE

In Occident, religia nu mai face parte din viata. În jurul vârstei de patruzeci si doi de ani, fiecare occidental se confrunta cu probleme psihice. Apar mii de tipuri de nevroze si ulcere. Ulcerele sunt amprentele ambitiei. Omul ambitios face ulcer la stomac; ambitia musca, roade. Ambitiosul e foarte încordat, si când mintea e încordata e încordat si stomacul, si atunci se roade. Daca ai ulcer, asta arata ca esti un om de succes. Daca n-ai ulcer, esti un amarât, viata ta e un esec, esti un ratat. Daca ai primul atac de cord în preajma vârstei de patruzeci si doi de ani, esti un om de mare succes. Trebuie sa fii cel putin ministru, sau un industrias bogat, sau un actor renumit, altfel cum se explica atacul de cord? Atacul de cord este definitia succesului.
Toti oamenii de succes sufera atacuri de cord. Tot organismul lor e încarcat cu elemente toxice: ambitie, dorinta, viitor. Au trait atât de încordati încât încordarea a devenit stilul lor de viata, a ajuns un obicei adânc înradacinat.
La patruzeci si doi de ani, se produce un salt. Omul începe sa se gândeasca la religie, la lumea cealalta. A mai ramas putin timp; când sa mai ajunga la Dumnezeu, la nirvana, la iluminare? De aici teoria reîncarnarii: "Nu-ti fie frica. Te vei naste din nou, iar si iar, roata vietii se învârte întruna. Nu te teme, e destul timp sa evoluezi spiritual, sa te purifici".
Când ai ambitii, e nevoie de timp. Iar dupa parerea mea, un om religios este cel care nu are nevoie de timp. El este eliberat aici si acum, ajunge la iluminare aici si acum. Omul religios nu are deloc nevoie de timp, caci religia nu cunoaste timp, ea se întâmpla aici si acum, nu depinde de trecut sau de viitor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1147 sec