Pachetul Farmacistului. Agenda Medicala 2014 (Editie de buzunar) si MemoMed 2014 (Editia 20)

Pachetul Farmacistului. Agenda Medicala 2014 (Editie de buzunar) si MemoMed 2014 (Editia 20)
-25%
Anul publicării: 2014
Categoria: Medicina
Preț: 108,75 lei
145,00 lei (-25%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pachetul Farmacistului cuprinde doua carti de referinta din domeniul medicamentelor.


1 - Agenda Medicala 2014, Editie de buzunar
2 - MemoMed 2014, Editia 20


Prezentare, Agenda Medicala 2014


CE VA OFERA AGENDA MEDICALA 2014

1. Aparitiile noilor medicamente inregistrate in intrate in uzul curent in ultima perioada sunt evidentiate cu denumirile comerciale si monografiile aferente la denumirea comuna internationala (DCI) corespunzatoare.

2. Monografii generale, specifice Denumirii Comune Internationale, in ordine alfabetica aprobate si utilizate oficial in Romania.

3. Clasificarea terapeutica a medicamentelor (sectiunea a II-a) face posibila cunoasterea medicamentelor pe clase farmacologice (cardiovascular, neurologic, psihiatric, digestiv etc.) si denumirile comune internationale ale medicamentelor inregistrate in Romania si ale caror monografii se gasesc in indexul general. Pentru unele clase farmacologice s-au intocmit tabele sinoptice explicative de farmacocinetica, posologie, indicatii, contraindicatii care ofera informatiile generale necesare unei prescrieri adaptate la particularitatile fiecarui pacient.

4. Denumiri comerciale de medicamente ale diversilor producatori corespunzatoare fiecarei Denumiri Comune Internationale (DCI).

5. Date esentiale necesare informarii rapide asupra unui medicament:
-Denumire Comuna Internationala
-Denumirea Comerciala
-Producator
-Actiuni farmacologice. Indicatii
-Doze
-Contraindicatii
-Reactii adverse
-Precautii

6. Indicatii asupra modului de prescriere conform Nomenclatorului de Medicamente si produse biologice de uz uman elaborat de Agentia Nationala de Medicamente.

7. Modul de prescriere a medicamentelor stupefiante si psihotrope, conform legii 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope. Astfel, pentru DCI-urile cu mentiunea TAB II, prescrierea se va face pe formular special de culoare galbena, iar pentru DCI-urile cu mentiunea TAB III, prescrierea se va face pe formular special de culoare verde.

8. Reactualizari de ultima ora privitoare la medicamentele intrate in uz in Romania (conform informatiilor corelate de pe site-urile www. anm. ro - sectiunea Nomenclator si www. msf-dgf. ro)

9. Afectiunile farmacologice si mecanismele de actiune ale medicamentelor.


Ghid de utilizare al Agendei Medicale 2014.

Precizari:

- Monografiile se gasesc in ordine alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D. C. I.)
- Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul in care nu sunteti medic consultati inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu
- Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.


GHID DE UTILIZARE A, MEDICALE 2014

Precizari:

Monografiile se gasesc In ordinea alfabetica dupa Denumirea Comuna Internationala (D.C. I.)
Monografiile prezentate au un caracter general pentru a oferi informatii imediate si orientative. In cazul In care utilizati un anume produs comercial corespunzator unei D.C.1. consultati In special prospectul produsului comercial respectiv.

Acordati mare atentie diferentelor existente Intre diferite produse comerciale In toti parametrii (Doze, Indicatii, Contraindicatii, Reactii adverse etc.) precum si In functie de producator.
In cazul In care nu sunteti medic consultati Inainte de orice utilizare a unui medicament medicul propriu.
Datele prezentate nu suplinesc documentarile exhaustive.


Cum folositi Agenda medicala 2014:

Cand cunoasteti Denumirea Comuna Internationala a unui medicament

- cautati:

In agenda la litera respectiva (ex.: DIAZEPAMUM - pag. 208) sau

In indexul general unde este precizata pagina corespunzatoare medicamentului pe care il cautati.

Cand cunoasteti denumirea comerciala:

- cautati In Indexul alfabetic general;
- cautati pagina indicata.

Cand cunoasteti clasa terapeutica a medicamentului si doriti sa aflati denumirea comuna internationala si denumirile preparatelor comerciale. Cautam In anexa care cuprinde clasificarea ATC (anatomica, terapeutica, clinica) si acolo veti gasi denumirile comune internationale ale medicamentelor respective. Monografia aflata In agenda la litera care corespunde initialei denumiri comune internationale si tot acolo gasiti trecute denumirile comerciale ale medicamentelor corespunzatoare denumirii comune internationale respective. Ex.: Doriti sa stiti un medicament cu actiune antiaritmica. Cautati In anexa cu clasificarea terapeutica sectiunea Tratamentul bolilor cardiovasculare. Acolo veti gasi medicatia antiaritmica clasificata pe clasele cunoscute. Alegeti de exemplu Amiodarona ca denumire comuna internationala, cautati In agenda la litera A si gasiti Amiodarona cu toate denumirile comune autorizate. orizate.Autor colaborator: Dr. Fam. Cornel Chirita - Conferentiar U.M.F. ,,Carol Davila" - Facultatea de Farmacie - Catedra de Farmacologie si Farmacie Clinica

Farm, Cristina Daniela Marineci


Anul aparitiei: 2014
Coperti: Cartonate
Nr. pagini: 920Prezentare, MemoMed 2014, Editia 20


Cartea MEMOMED 2014, editia 20 este structurat in doua volume. MEMOMED 2014 este recomandat atat medicilor si farmacistilor cat si celor interesati de cunoasterea celor mai noi informatii si practici terapeutice.


Volumul 1, Memorator de farmacologie alopata.
Volumul 2, Ghid farmacoterapic alopat si homeopat


PREFATA LA EDITIA A DOUAZECEA
Prin aparitia acestei editii MEMOMED implineste douzecea de ani de existenta.
In aceasta perioada, aparent, domeniul medicamentului s-a mentinut in limitele definite in mod oficial de mai multa vreme. Folosesc termenul aparent pentru a evidentia faptul ca toti cei implicati in domeniul medicamentului (autoritati nationale si internationale, medii academice si universitare, cercetatott, medici si fannacisti practicieni, producetort si distribuitori de medicamente etc.) si-au indeplinit neperturbati indatoririle profesionale, mergand linistiti pe caile consacrate. Acest parcurs a fost reflectat in mod fidel in editiile succesive ale Memomed-ului.
In ultimii sase ani, in domeniul medicamentului, ou aparut Tnsa conceptii noi, elaborate de mine, ca rezultat al experientei indelungate in domeniu, de peste 66 de ani. Aceste conceptii au fost publicate in cartea FARMACOLOGIE HOMEOPATA, volumul I, PARTEA GENERALA, (aparuta in 2007 in limba romana, in 2008 in limba engleza, in 2011 in limba irenceza, editia a doua, in 2011 in limba romana, editia a treia revazuts si adaugita) si in cartea FARMACOLOGIE HOMEOPATA, volumul II, APARATUL RESPIRA TOR, aparuta in 2009.
In esenta, conceptiile noi, bazate pe legile naturii si pe o logica impecabila, exprims, printre altele: limitarea la doua a numarului de metode farmacoterapeutice posibile; analogia celor doua metode farmacoterapeutice, alopatia - homeopatia; egalitatea lor vetorics din punct de vedere al eficacitatii terapeutice; inegalitatea lor din punct de vedere al evolutiei si al ponderii in asistenta bolnavilor. Aceste conceptii sunt noi in sensul ca scot in evidenta si contrazic conceptiile existente despre subiectele respective, care sunt evident gresite, ilogice si contra legilor naturii si care au adus si continua sa aduca mari prejudicii sanatatii populatiei din toata lumea.
Concluziile logice ale conceptiilor mele nu pot fi altele decat necesitatea obiectiva de a se realiza, in cel mai scurt timp posibil, egalitatea cetor doua metode terapeutice, pe toate planurile (invatamant medical si farmaceutic, cercetare, practica terapeutica) si a se in/atura fara rezerve tot ce este gresit.
Din nefericire, conceptiile noi nu au produs nici cel mai mic ecou, indiferenta totala si a tuturor fiind modul cel mai eficient de neutralizare a noului.


Ca in fiecare an, Memoratorul de Farmacologie alopata este "revazut si adaugit”.

In acest fel s-a imbogatit cu:

- Substante active noi, introduse in terapeutica din Romania in cursul anilor 2013-2014.

- Produse farmaceutice noi, etice si generice, inregistrate in perioada mentionata. Se remarca un numar crescut de produse din categoria "terapie biologica”. Aceste produse, obtinute prin biotehnologie, reprezinta nota dominanta a noutatilor in farmacologia din ultimii ani.

- Schimbari de incadrari in cadrul clasificarii ATC, in conformitate cu hotararile WHO Collaborating Centre for Drug Statistics Methodology al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

- Modificari privind modul de eliberare din farmacii a unor medicamente, in conformitate cu prevederile Agentiei Nationale a Medicamentului.

- Aparitia unor "Avertizari de farmacovigilenta” emise de Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA).

- Aducerea la zi a preturilor medicamentelor in conformitate cu "Catalogul national al preturilor la medicamentele de uz uman eliberate cu prescriptie medicala, autorizate de punere pe piata”, elaborate de Ministerul Sanatatii (MSF – DGF).

Autori principali:
Profesor doctor docent - Dumitru Dobrescu (Medic primar)
Conf. dr. Simona Negresti (Farm. primar)

Coautori:
Liliana Dobrescu (Medic primar)
Ruxandra McKinnon (Dr. st. nat. farm)

Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini - MemoMed, 1168 pag
Nr. pagini - Ghid farmaco terapic alopat si homeopat, 300 pag
Vezi și alte cărți: Agenda medicala 2014, MemoMed

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți similare

62,79 lei
68,25 lei (-8%)
56,25 lei
75,00 lei (-25%)
Created in 0.3506 sec