Parabola facliei aprinse. Comunicarea religioasa in era informationala

Parabola facliei aprinse. Comunicarea religioasa in era informationala
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 60,30 lei
67,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

„Aceasta carte are ca baza de fapt textul lucrarii mele de doctorat la Universitatea‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iasi, la Facultatea de Teologie Ortodoxa‘Dumitru Staniloae’. De fapt, este o preocupare mai veche din ultimele doua decenii de cand am fost angajat in lucrarea institutiilor media ale Bisericii. Mai intai, la Mitropolia din Iasi, apoi la Patriarhia Romana aici la Bucuresti cu binecuvantarea si sub purtarea de grija a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel. Asadar, pentru mine aceasta carte reprezinta rodul unui studiu desfasurat atat in tara cat si in stranatate. De asemenea, pot sa spun ca este un semn de recunostinta fata de conducerea Bisericii, fata de sansa care mi-a fost acordata ca sa lucrez in diferite medii, dar in acelasi timp in slujirea mediatica a Bisericii Ortodoxe Romane”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Nicolae Dascalu, autorul volumului.

Cartea este structurata pe 4 capitole. Sunt abordate astfel, comunicarea religioasa, intre experienta vie si forme de manifestare, relatiile interumane si mijloacele de comunicare, relatia dintre bisericile crestine si comunicarea prin mass-media, dar si prezenta Bisericilor si Religiilor in reteaua Internet.

„Ideea de baza a acestei lucrari, careia i-am dat un supratitlu Parabola facliei aprinse, este ca Biserica a avut, are si va avea intotdeauna un mesaj de transmis catre lumea in care traim pentru ca‘Lumina lui Hristos lumineaza tuturor’. Ceea ce se transmite de la Sfantul Altar, ceea ce se transmite prin lucrarea cultural-misionara, prin lucrarea social-filantropica si prin intreaga lucrare a Bisericii se transmit in perioada aceasta mai noua si prin radio, televiziune, cotidian, publicatii scrise, publicatii on-line, site-uri si toate celelalte mijloace moderne de comunicare”, a mai mentionat Pr. Cons. Nicolae Dascalu.


Autor: Dascalu, Nicolae, pr. dr.
Format: 15x21 cm
An aparitie: 2012
Pagini: 618

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1423 sec