Parabolele Evangheliei ieri si azi

Parabolele Evangheliei ieri si azi
Preț: 16,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:

DESCRIERE

Daca deschidem Biblia, aflam in paginile ei diverse forme literare: poezie falnica, maxime scurte, acte legislative, relatari istorice, imnuri inaltatoare, predici amanuntite, tratate teologice, epistole personale, vedenii profetice si multe altele. Toate acestea i-au ajutat pe autorii biblici sa aduca la cunostinta cititorilor lor glasul lui Dumnezeu, Care le vorbea despre valorile vesnice si imuabile. Iisus Hristos a comunicat si El cu oamenii in mod diferit. A propovaduit in sensul clasic al cuvantului, i-a invatat prin exemplul propriu, le-a raspuns la intrebari si le-a relatat povestiri pe care le numim parabole.

 

Cand venim la biserica in fiecare duminica, auzim in cadrul Liturghiei pericopele evanghelice, o parte semnificativa a lor fiind constituita tocmai din astfel de texte expresive si memorabile. Ele ni se par simple si pe inteles, insa nu incetam sa descoperim noi si noi profunzimi de bogatie duhovniceasca, daca patrundem in talcul lor cu mai multa straduinta. La baza acestei carti se afla predici, convorbiri catehetice si materiale aparute in urma intalnirilor cu auditorii dintre cele mai diverse. Nu aveti in fata un comentariu exegetic stiintific, ci niste reflectii referitoare la textele splendide si multilaterale care au avut un rol important in misiunea lui Iisus Hristos si isi pastreaza actualitatea in viata Bisericii Sale.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0615 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.