Partajul judiciar. Practica judiciara

Partajul judiciar. Practica judiciara
-20%
Preț: 44,00 lei
55,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Partajul judiciar. Practica judiciara.  Lucrarea reprezinta o sinteza a practicii judiciare recente in materia partajului judiciar. Majoritatea hotararilor selectate sunt decizii, nepublicate, pronuntate de Sectia a III-a civila si pentru cauze cu minori si de familie a Curtii de Apel Bucuresti, sau care au devenit irevocabile prin solutionarea recursului de catre aceasta instanta, dar si hotarari ale altor instante din tara, alese pentru a releva in special aspecte de practica neunitara. De asemenea, se regasesc hotarari pronuntate deÎnalta Curte de Casatie si Justitie in judecarea recursurilor in interesul legii, de Curtea Constitutionala si Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in legatura cu aspectele de drept aplicabile materiei de fata.
 Hotararile au fost structurate in functie de principalele conditii care trebuie verificate si de etapele care trebuie urmate pentru judecarea partajului, insotite, acolo unde a fost cazul, de note referitoare la modificarile legislative, probleme mai interesante de practica neunitara sau aspecte care, desi pot fi considerate de importanta redusa, neglijate fiind, pot duce la pronuntarea unor hotarari gresite (de exemplu, modul de calcul al masei partajabile sau al valorii sultei).
 Modalitatea de abordare a problemelor complexe pe care le ridica in practica judecatoreasca institutia partajului judiciar recomanda aceasta carte tuturor celor interesati de drept: practicieni si teoreticieni ai dreptului, studenti ai facultatilor de drept, auditori de justitie, masteranzi si nu numai.


520 pagini
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.080 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.