Pastoratia persoanelor dependente de alcool (Neagu Iulian)

Pastoratia persoanelor dependente de alcool (Neagu Iulian)
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Continutul acestei carti este o importanta sursa de informare, care poate determina o binevenita schimbare de perspectiva asupra persoanelor afectate de alcoolism sau dependenta de droguri. Slujitorii de astazi ai Bisericii pot intalni pe parcursul operei de pastoratie multe asemenea persoane afectate de adictie, pe care, informati fiind in legatura cu specificul suferintelor acestora, le pot ajuta in mod adecvat.

In primul capitol al lucrarii autorii incearca sa stabileasca o punte de legatura intre anumite elemente ale spiritualitatii si psihoterapiei ortodoxe si problematica adictiei fata de alcool, asa cum este aceasta vazuta in lumina stiintei actuale. O perspectiva ortodoxa este cu atat mai necesara, cu cat medicina moderna priveste alcoolismul ca pe o boala complexa care afecteaza integral fiinta umana si asupra careia trebuie sa se aplece medicul, psihologul, psihiatrul si, nu in ultimul rand, preotul. Prin analiza teologica intreprinsa asupra conceptului de boala bio-psiho-socio-spirituala a alcoolismului putem intelege si rolul de terapeut al preotului in tratarea adictiei, el fiind chemat sa predice si sa traiasca personal mesajul Evangheliei lui Hristos, un mesaj vindecator si mantuitor pentru om.

Din perspectiva inalta a Bisericii, adictia reprezinta inclusiv un mod de a-L respinge pe Dumnezeu si de a substitui relatia mantuitoare cu El atasamentului nociv fata de un„lucru” care ne poate distruge sensul cel mai inalt al vietii. Primul capitol al cartii ilustreaza bogat aceasta profunda perspectiva asupra adictiei cu ajutorul textelor biblice si al scrierilor patristice, facand trimitere si la lucrarile unor teologi contemporani.

Nr. de pagini : 180
Anul aparitiei : 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1633 sec