Patologia neurochirurgicala a hipofizei

Patologia neurochirurgicala a hipofizei
-15%
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 55,25 lei
65,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Patologia neurochirurgicala a hipofizei de Leon Danaila. Lucrarea prezenta are ca scop aducerea la zi a cunostintelor referitoare la fiziologia, fiziopatologia hipofizei, dar mai ales a celor referitoare la adenoamele pituitare si nu in ultimul rand a celor referitoare la alte leziuni hipofizare.
Autorii au urmarit o sintetizare a rezultatelor cercetarilor publicate in presa internationala de specialitate, facute asupra sindroamelor clinice, investigatiilor paraclinice si metodelor de tratament, in dorinta de a face o prezentare unitara, din care sa reiasa atat reusitele cat si insuccesele uneia sau altei atitudini, si care sa fie acceptata de comunitatea neurochirurgicala romana care, in ultimii ani, abordeaza, cu tot mai mare indrazneala si cu succes in tot mai multe centre, patologia hipofizara.
Cazuistica proprie si parte din iconografie provin din experienta clinicii de Microneurochirurgie vasculara condusa de academician prof. dr. Leon Danaila.
Abordarea practica a acestei patologii complexe nu este posibila fara o colaborare interdisciplinara: endocrinologi, neurologi, neuroradiologi, neurochirurgi si, nu in ultimul rand, medicii de familie. Pentru toti acestia, cat si pentru studentii in medicina si rezidenti, lucrarea prezenta speram ca va fi utila.


Anul aparitiei:2009
Vezi și alte cărți: Romana

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1129 sec