Patul lui Procust. Aforisme practice si filozofice

Patul lui Procust. Aforisme practice si filozofice
-20%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Curs
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Metafora antica a patului lui Procust ii serveste lui Tabel pentru a-si exprima ideile asupra tendintelor negative ale civilizatiei moderne: tendinta de a modifica oamenii pentru a se adapta tehnologiei, de a invinui realitatea ca nu se potriveste modelelor economice gata facute, de a inventa boli pentru a vinde medicamente, de a defini inteligenta ca o trasatura ce poate fi testata in clasa si de a ne convinge ca o slujba platita reprezinta altceva decat o forma moderna de sclavie.
Spirituale si ireverentioase, aforismele lui surprind cititorul, punandu-i in fata dezamagiri pe care dezamagiri pe care le traieste, cu siguranta, fara insa a recunoaste acest lucru.

[Table scrie] intr-un stil amintind in egala masura de Stephen Colbert
si de Michel de Montaigne.

THE WALL STREET JOURNAL
Cea mai profetica voce dintre toate.

(G Q)
Cel mai pregnant ganditor din lume.

bryan appleyard
THE SUNDAY TIMES (LONDRA)

De o stralucire cu totul aparte.

NIALL FERGUSON,
LOS ANGELES TIMES

Nassim Nicholas Taleb s-a nascut in anul 1960 in Liban. Este scriitor, filosof, specialist in epistemologia probabilitatilor si consilier in matematici financiare. Cariera academica, inceputa in 2004 in cercetare, a continuat printr-un periplu in cateva universitati celebre: Visiting Professor la London Business School, profesor la Institutul Politehnic al Universitatii din New York unde preda ingineria riscului, si Distinguished Research Scholar la Said Business School, Universitatea din Oxford. Este numit pe pietele financiare internationale,„disidentul de pe Wall Street“. Foarte cultivat, Taleb stapaneste franceza, engleza si araba clasica, vorbeste italiana si spaniola si citeste in greaca, latina, aramaica, ebraica veche. Cartile lui, Fooled by Randomness (2001) si The Black Swan (2007, traducere in limba romana Lebada neagra, Curtea Veche Publishing, editia a II-a adaugita, 2010) au fost publicate in treizeci si una de limbi.
The Black Swan a fost considerata de Sunday Times una din cele mai influente 12 carti aparute dupa al Doilea Razboi Mondial.


Titlu original: The Bed of Procrustes: Philosophical and Practical Aphorisms
Traducator: Cornelia Dumitru
Anul aparitiei: 2011
Numar pagini: 144
Format: 13× 20 cm

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1345 sec