Paul H. Stahl, Triburi si sate din sud-estul Europei

Paul H. Stahl, Triburi si sate din sud-estul Europei
-10%
Editura:
Anul publicării: 2002
Categoria: Antropologie
Preț: 36,00 lei
40,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Structuri sociale, structuri magice si religioase.

Absolvent in anul 1948 al Facultatii de Filosofie (specialitatea principala sociologie), unde i-a avut ca profesori, printre altii, pe Dimitrie Gusti si pe Henri H. Stahl (tatal sau), P. H. Stahl a obtinut diploma de licenta in domeniul sociologiei. In 1968 si-a luat doctoratul in filosofie la Universitatea din Bucuresti. Ampla sa activitate didactica s-a desfasurat in paralel cu o bogata activitate practica, Paul H. Stahl efectuand numeroase studii si investigatii de teren atat in Europa cat si in afara acesteia.
        
  Din cele mai vechi timpuri, comunitatile umane mici si mari au avut, unele cu altele, fie relatii de buna vecinatate si intelegere reciproca, fie de dusmanie si conflict. Studiul comparativ al unor comunitati, respectiv punerea in evidenta a similitudinilor si  diferentelor existente intre ele este insa o intreprindere dificila. Cercetarea cuprinsa in acest volum are in vedere o abordare comparativa privind structurile sociale, structurile magice si religioase din regiunea Balcanilor.
Paul H. Stahl situeaza in centrul lucrarii sale unitatile sociale elementare precum: gospodaria (si ceea ce presupune ea, respectiv un grup uman, patrimoniul acestuia, normele care reglementeaza relatiile membrilor intre ei si cu cei din exterior), satul, fratria, neamul, tribul, uniunile tribale.
Lectura cartii este, cu siguranta, indispensabila celor ce doresc sa stie cum aratau structurile sociale inainte de a fi ajuns la forma pe care o au astazi, care era modul de viata in trecutul apropiat, intr-o zona din care face parte si tara noastra, care, de aceea, a fost, este si va fi puternic influentata de ceea ce se intampla in Balcani.


Anul aparitie: 2002
Nr. pagini: 259

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1076 sec