Pavilionul cancerosilor vol II

Pavilionul cancerosilor vol II
-14,9%
Preț: 8,42 lei
9,90 lei (-14,95%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Romane

DESCRIERE

Pavilionul cancerosilor vol II. Prezentare - Pavilionul cancerosilor vol II. Pavilionul cancerosilor este cartea care,înainte de Arhipelagul Gulag, vorbeste despre deznadejdea si despre chinul de a te sti prizonier al unui spatiu din care evadarea e imposibila. Trairiîmpinse la limitaîn tomul care a aratat Occidentului ororile unui sistem totalitar capabil sa se autolegitimeze prin crima si tortura; angosa si absurdul sunt,în Pavilionul cancerosilor,îndulcite, atât cât se poate, de licariri firave ale unei umanitati pe care prezenta mortii n-o poate abrutiza.În salonulîn care un diagnostic ireversibilîi aduna si pe turnatori, si pe disidenti, si pe tineri, si pe batrîni, facând neoperabile, de fapt, astfel de diferente identitare, viata se deruleazaîntre singurele extreme posibile: speranta neroada si disperarea muta.Între ele exista loc pentru gesturi marunte si, mai de fiecare data, pentru gândurile pe care aceste semne aparent lipsite de importanta le isca siîn cei care le daruiesc, siîn cei care le accepta: credinta, devotament sau nostalgieîmpartasita. Printre astfel de probe de tandrete sufleteasca, dar si printre sicanele cu care unii dintre pacienti seîncapatâneaza sa le otraveasca altora ce le-a mai ramas din viata, chiar dragostea eînca posibila, si daca de moarte nu seîmpiedica, de vârsta nici atât. Pavilionul cancerosilor e o trista povesteîn care pacaleala sortii e tolerabila fieîn prezenta unui licar de speranta, fieîn consolarea efemera a fiorilor iubirii, fieîn credinta oarbaîn materialismul atoatevindecator, fie, pur si simplu,într-o crunta si lucida singuratate, sub o patura aspra de spital. Romanul e,în acelasi timp, o parabola despre un sistem social atacat de un morb letal si condamnat la agonie pe viata.

Cartea a aparutîn Occident initial fara acordul marelui disident rus si, mai târziu, când persecutiile din propria tara l-au condamnat la exil, a fost inclusaîn volumele de opere complete publicate la Paris,în 1979. Pavilionul cancerosilor, la fel ca si O zi din viata lui Ivan Denisovici, e o poarta de acces catre un inflexibil sistem etic pe care scriitorul si-a cladit fiecare carte, dar mai ales catre o constiinta empatica cu modulatiile sufletesti ale celor mai diverse psihologii.În paginile lor, Alexandr Soljenitîn, justitiarul cu porniri mesianice, e eclipsat de psihologul absorbit de o umanitate pestrita, pe care o cerceteaza izolând-oîn perimetrul ultim al existentei.

272 pagini
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.079 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.