Pentru viata lumii. Sfintele Taine si Ortodoxia

Pentru viata lumii. Sfintele Taine si Ortodoxia
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Religie
Preț: 15,30 lei
17,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

"Un crestin este cel care, oriunde priveste, Il gaseste pe Hristos si se bucura in El. Si aceasta bucurie transforma toate planurile si programele sale, toate hotararile si faptele sale omenesti, facand din intreaga sa misiune sacramentul reintoarcerii lumii la Hristos, Cel care este Viata lumii."

Preotul Profesor Alexander Schmemann

Autorul vede secularismul ca pe un mod de viata autonomizat, in care omul se dispenseaza de legatura sa vie cu Dumnezeu, lasandu-se prada consumismului, ca deznadajduita incercare a omului de a-si potoli insatiabila foame si sete de viata prin devorarea irationala a bunurilor finite ale lumii create. In acest fel insa, omul secularizat nu mai are comuniune cu Creatorul acestora, adevaratul Izvor al vietii. Parintele Alexander Schmemann, una din cele mai limpezi, respectate si influente voci ale Ortodoxiei contemporane, incearca in cartea sa sa aduca lamuriri cu privire la aceste provocari si pericole spirituale majore aparute in sanul lumii crestine actuale.

Ca decan al prestigiosului asezamant de invatamant teologic ortodox "Sfantul Vladimir" din New York, SUA, si responsabil pentru modul de formare a viitorilor slujitori bisericesti si misionari ortodocsi din acea parte a lumii, parintele Schmemann a cercetat cu multa patrundere fenomenul secularizarii societatii, dezvaluindu-i bazele ascunse, dar si redutabilele urmari asupra vietii duhovnicesti a crestinilor. "Secularismul inlocuieste insidios viziunea crestina bimilenara despre om, lume si viata cu o conceptie in care valorile crestine fundamentale sunt fie rediscutate, fie de-a dreptul respinse, instaurandu-se astfel un mod de viata strain de exigentele si duhul Evangheliei Fiului lui Dumnezeu, intrupat pentru ca lumea "viata sa aiba si din belsug sa aiba" (Ioan 10, 10). Mai este cu putinta viata sacramentala - prin care omul si materia isi redobandesc, datorita puterii transformatoare a harului Sfintelor Taine, sensul si valoarea - intr-o lume care sufera mutatii atat de adanci, care nu-si mai cunoaste nici natura, nici vocatia? Raspunsul parintelui Alexander Schmemann razbate si din frumoasa definitie pe care el o da crestinului autentic: "Un crestin este cel care, oriunde priveste, Il gaseste pe Hristos si se bucura in El. Si aceasta bucurie transforma toate planurile si programele sale, toate hotararile si faptele sale omenesti, facand din intreaga sa misiune sacramentul reintoarcerii lumii la Hristos, Cel care este Viata lumii"", se arata in prefata lucrarii.

Cuprins :

Nota editoriala 
Prefata
Viata lumii 
Euharistia
Timpul misiunii
Din apa si din Duh 
Taina iubirii 
Cu moartea pe moarte calcand 
Si voi sunteti martori ai acestor lucruri 
Addenda
Cultul intr-o epoca secularizata 
Sacrament si simbol 

Format: 13x20cm
Pagini: 194
An aparitie: 2012
Traducere de pr. prof. dr. Aurel Jivi
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Pentru Viata Lumii

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1507 sec