Pericol social, vinovatie personala si imputare penala

Pericol social, vinovatie personala si imputare penala
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Procedura
Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Pericol social, vinovatie personala si imputare penala de Tudor Avrigeanu. Asezarea continutului noului cod penal in forma sistematica a unui nou drept penal roman va face inevitabila confruntarea deschisa intre paradigma consacrata de Explicatiile teoretice ale codului penal roman din 1968 si orientarea legiuitorului din 2009 in directia a ceea ce Expunerea de motive considera a fi traditia italo-germana de gandire a dreptului penal.
Daca noua definitie a infractiunii ori noua sistematizare a cauzelor care inlatura caracterul penal al faptei reprezinta tot atatea semne ale unui regres considerabil in plan teoretic si legislativ, eventuala repliere pe pozitiile traditionale este posibila astazi numai in conditiile unei reconstructii generale a teoriei si dogmaticii dreptului penal roman.
Adresandu-se teoreticianului sceptic fata de inovatiile recente, studiul de fata il are in vedere, in egala masura, si pe practicianul care asteapta de la legiuitori si teoreticieni mai mult si esentialmente altceva decat sa fie din nou«incurcat in paragrafi si articoli tradusi din frantuzeste, nemaistiind a distinge alb de negru si adevar de minciuna, cu mintea uimita de fraze fara cuprins, de un intreg lexicon de termeni care nu au nici o realitate indaratul lor» (M. Eminescu).


Autor: Tudor Avrigeanu
Pagini: 232
Anul aparitie: Aprilie 2010
Format: 14,5 x 21,5 cm
Tip coperta: Necartonata
Vezi și alte cărți: Social

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1826 sec