Peripetii hazlii la Tobruk

Peripetii hazlii la Tobruk
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
Preț: 16,50 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Peripetii hazlii la Tobruk de Lucian Iosif Cuesdean. Descriere:

Recomand cu toata caldura cartea medicului ardelean, Iosif Cuesdean, care a tras in piept nisipul dogoritor de la Tobruk, servind, de fapt, tara romaneasca, oferindu-le astazi cititorilor nostril,din cele traite prin mai toata Europa, in realiotate, multe observatii interesante, multe invataminte folositoare.
Neamurile vechi ale doctorului Cuesdean s-au cunoscut, au avut legaturi cu neamul lui Liviu Rebreanu situate intre Targul Mures si Bistrita-Nasaud. In jurul anului 1980 am facut intaia data o excursie in partea de miaza-noapte a tarii si de atunci locul mi-a ramas puternic intiparit in minte. Imi amintesc ca, impreuna cu confrati mei, am luat un pranz de neuitat intr-o cotina din Bistrita, servit de niste gospodine falnice, voinice, rosii in obraz, aducandu-se cele mai alese feluri de bucate. Cu acest prilej, aflarma  ca Bistrita-Nasaud detineau primul loc in Romania in ce privea nasterile, ca orasele acestea erau cele mai prolifice din tara.
E locul robust in care se nascu si doctorul meu, amic. Fara a fi comparat in nici un fel cu Liviu Rebreanu, nici vorba, forta insasi a pamantului din nord ii face sa se asemene, oarecum, frazele folosite prin care se descrie regiunea avand aceeasi greutate.

Autor: Dr. Lucian Iosif Cuesdean
Nr.pagini: 143

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1144 sec