Personalitatea nevrotica a epocii noastre

Personalitatea nevrotica a epocii noastre
-20%
Anul publicării: 2010
Categoria: Curs
Preț: 20,00 lei
25,00 lei (-20%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Personalitatea nevrotica a epocii noastre de Karen Horney. Aliata in plan ideologic cu Alfred Adler sau Erich Fromm, Karen Horney ajunge la concluzia ca factorii generatori de nevroze sun indeosebi de natura sociala. Sondajele ei
sociologice ad hoc, precum si cunoasterea studiilor acelor antropologi care au cercetat compatativist diverse civilizatii primitive i-au format convingerea ca civilizatia
actuala, cladita pe concurenta si agresivitate, constituie terenul pe care in mod fatal se dezvolta personalitati patologice, autodevoratoare, dar si heterodevoratoare.
In acest din urma caz, pericolul social este cu atat mai mare cu cat nevroticul are acces la levierele puterii politice in stat.
Scopul care a calauzit-o pe autoare in scrierea acestei carti– dupa cum singura declara– a fost acela de a descrie exact nevroticul care traieste printre noi, cu conflictele care il macina, cu anxietatile, cu suferintele si numeroasele dificultati pe care le are in relatiile cu ceilalti si cu sine insusi.
Karen Horney ajunge la concluzia ca factorii generatori de nevroze sunt indeosebi de natura sociala. Sondajele ei sociologice, precum si cunoasterea studiilor acelor antropologi care au cercetat comparativ diverse civilizatii, i-au format convingerea ca civilizatia actuala, construita pe concurenta si pe agresivitate, constituie terenul pe care in mod fatal se dezvolta personalitati patologice.
Cartea este adresata deopotriva profanilor interesati si acelora care prin profesia lor au de-a face cu persoane nevrotice; psihiatri, asistenti sociali, educatori, antropologi, sociologi etc.

Anul aparitiei: 2010
Numar de pagini: 216
Dimensiuni: 13/20 cm.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1257 sec