Perspective juridice privind institutia parlamentului

Perspective juridice privind institutia parlamentului
-20%
ISBN: 973-655-829-0
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 184
Categoria: Constitutional
Preț: 11,34 lei
14,17 lei (-19,97%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Perspective juridice privind institutia parlamentului

Prezentare:

Parlamentul este o institutie reprezentativa si deliberativa, reprezentativa prin compunerea sa, deliberativa prin modul sau de functionare; acesta constituie astazi un «bun comun» insusit in egala masura si de scena politica si de domeniul juridic.
Subiectul acestei carti a reprezentat tema unei dezbateri a Centrului de Drept Constitutional si Institutii Politice, unde au fost prezentate materialele cuprinse in aceasta carte. Autorii acestora prezinta aspecte recente sau de perspectiva, probleme pur teoretice sau rezultate nemijlocit din practica parlamentara intr-o maniera extrem de deschisa si cu multa imaginatie.
De la analiza unor detalii din noua procedura legislativa instituita ca urmare a revizuirii Constitutiei Romaniei in 2003, pana la propuneri de lege ferenda privind o modalitate de vot care ar utiliza mijloace tehnologice de ultima ora, trecand prin precizarea unor noi aspecte – rezultate din practica – ale delegarii legislative si ale imunitatii parlamentare, cartea cuprinde chiar si o riguroasa analiza a unei probleme de mare actualitate ce vizeaza organizarea interna a birourilor permanente ale Camerelor Parlamentului.
Lucrarea dovedeste ca institutii juridice considerate clasice si chiar usor plictisitoare pot constitui prilej pentru dezbateri vii si extrem de interesante.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1037 sec