Petre Sirin, Castele in Spania
28,70 lei
35,00 lei (-18%)

Petre Sirin, Castele in Spania

Petre Sirin, Castele in Spania
-18%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Proza Diversa
Preț: 28,70 lei
35,00 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

File de jurnal, insemnari razlete, pagini de corespondenta– secvente memorialistice legate, ca intr-un film, prin comentariul naratorului. In centru, o figura bine cunoscuta celor care au citit Jocul cu moartea (Humanitas, 1999): Mihai Radulescu, promitatorul muzicolog condamnat intr-un proces de moravuri si afiliat apoi procesului Noica-Pillat, care s-a sinucis in arest.
Si un laimotiv: iubirea lui Pierre pentru Mihai, mai profunda, mai durabila decat aventura lor erotica. In jurul celor doi, „curtea Spaniei“: cercul de prieteni nevoiti, intr-o vreme in care relatiile homosexuale erau pedepsite de lege, sa-si traiasca viata disimulati inapoia unei metafore.
In asteptarea jurnalului inedit al lui Ion Negoitescu, Castele in Spania este prima evocare din interior a ceea ce presa a numit„elita gay din Romania" din anii postbelici.

„Te iubesc si este un lucru nou pentru mine, deoarece niciodata n-am mai iubit in felul acesta... Nu e o pasiune, nu este nici macar tandrete, asa cum am simtit-o pentru unii: e o iubire inteligenta, o intrepatrundere sau, cum ti-am mai spus-o, o permanenta prezenta, un soi de har divin care coboara peste mine. Sunt oarecum descumpanit. Am avut indoieli, mi-a fost chiar teama: nu ma socoteam demn de o astfel de dragoste. Intotdeauna am resimtit iubirea ca pe ceva turbulent si dinamic, tinzand fara incetare catre o finalitate exterioara si simplista. Acum insa, dimpotriva, e pacea, e abandonarea, deloc sterila, ci evoluand pe niste planuri interioare ascendente... S-ar zice ca sunt trist... De fapt, sunt numai calm, calm si fericit.“ (Pierre lui Mihai)

Nr. de pagini: 288
Anul aparitiei: 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1555 sec