Pierre Louys, Invataturi de buna purtare pentru fetiscane intru folosul pensioanelor. Femeia si Paiata

Pierre Louys, Invataturi de buna purtare pentru fetiscane intru folosul pensioanelor. Femeia si Paiata
-28%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Romane
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Invataturi de buna purtare pentru fetiscane intru folosul pensioanelor a fost primul manuscris erotic al lui Pierre Louÿs care a vazut lumina tiparului si ramane de asemenea cea mai scandaloasa scriere a sa, in care umorul are intaietate in fata lascivitatii.

Prin intermediul unor sfaturi revoltator de vulgare si oferite cu ostentatie"intru folosul pensioanelor", pe un ton hilar si parodic, fals dojenitor, Louÿs rastoarna cu totul moravurile de sfarsit de secol XIX. Invataturi de buna purtare pentru fetiscane intru folosul pensioanelor a continuat sa fie tot mai scandaloasa si mai subversiva inca de la prima sa aparitie, in 1926.

Unul dintre cele mai mari romane despre iubirea obsesiva, Femeia si paiata a fost publicat initial in Franta, in 1898 si este considerat capodopera lui Pierre Louÿs. A inspirat cinci versiuni cinematografice, printre care cea a lui von Sternberg din 1935 si cea a lui Bunuel din 1977.

"In elaborarea uriasei sale enciclopedii a sexului, pentru Pierre Louÿs nu exista nicio limita in ce priveste experientele. Insa adevaratul tur de forta e reprezentat de faptul ca nimic nu e serios, nimic nu e trist, nimic nu e violent, nimic nu e terifiant. Louÿs e un poet care transpune totul in imagini, care se joaca intruna cu vorbele." - Le Magazine - Litteraire

Pierre Louÿs a dobandit celebritatea odata cu Aphrodite: moeurs antiques si Les chansons de Bilitis, dar adevarata mostenire pe care a lasat-o avea sa fie descoperita abia dupa moartea sa: aproape 400 de kilograme de manuscrise erotice au fost gasite in locuinta sa, care au fost impartite imediat intre colectionari si astfel, multe s-au pierdut.

De atunci, a devenit un fapt incontestabil ca Pierre Louÿs este cel mai mare scriitor francez de literatura erotica.

Nr. de pagini: 232
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1341 sec