Plante de acvariu
42,50 lei
50,00 lei (-15%)

Plante de acvariu

Plante de acvariu
-15%
Editura:
Anul publicării: 2008
Preț: 42,50 lei
50,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

De multe ori, simtim pasiunea ca pe un cantec al sufletului incarcat de prea multa dorinta. Cumplita ardere pentru cel ce doreste sa se invinga pe sine si sa se masoare cu grandoarea de„a sti” si„a cunoaste”. Pe drumul greu spre reusita, uneori, viata este fara somn, fara odihna, prin artere si vene nu mai curge sange, ci doar„a vrea” si„a invinge”.
Pasiunea rasplateste personalitatea impatimitilor, ea se regaseste pretutindeni unde este cunoastere si creatie.
A realiza un acvariu, a mentine si a inmulti viata din el, este una dintre infinitele forme de exprimare ale pasiunii. Acvaristica este o straveche nazuinta a omului de a-si apropia natura pe masura indepartarii lui de ea. Aparuta cu multe secole in urma, ea si-a primenit continutul in pas cu evolutia stiintelor naturii, operand cu notiuni din domeniul acestora si
beneficiind, la randul ei, de achizitiile tehnicii in asa fel incat un colt din natura, chiar de pe alt continent, sa ne fie cat mai aproape.
Lucrarea de fata nu epuizeaza domeniile acvaristicii, ea se limiteaza doar la cunoasterea si cresterea unora dintre plantele de acvariu. Am urmarit stabilirea si intelegerea legaturilor dintre componentele unui acvariu modern dupa datele stiintifice si tehnice actuale, de
asemenea am insistat asupra interpretarii structurilor si proceselor hidrobiologice in acord cu diversitatea regnului vegetal acvatic si evolutia vietii din el ca un proces biologic complex;
am staruit asupra modului de functionare a acvariului ca ecosistem artificial in miniatura; in aceeasi masura, nu am ocolit relatiile dintre componentele vii si nevii, ritmul sezonier si diurn, bioproductivitatea, relatiile trofice caracteristice, mecanismele lor de autoreglare.
Ivita din necesitati estetice, cresterea plantelor de acvariu a devenit astazi un pretios si vast teren de studiu, oferind solutii stiintifice multor aspecte imperative ale prezentului ori raspunsuri la intrebari esentiale.
Nu putem incheia aceste scurte precizari fara a indrepta un gand de recunostinta spre cateva personalitati al caror sprijin ne-a insotit si ne-a pastrat nestirbita increderea in utilitatea unei astfel de lucrari: prof. univ. dr. D. Mititelu, dr. doc. V. Nadolschi, dr. Al. Ionescu, dr. P.
Papacostea, dr. I. Caraus si nu in ultimul rand, familiei mele.
Cuprins
Prefata 
Cap. I. Minunata lume a apei
Vietuitoarele din apa 
Geneza si evolutia plantelor din apa 
Enigmele vietii din apa 
Cap. II. Plantele unui acvariu
Principalele grupe de plante inferioare 
In lumea cormofitelor din acvarii si acvaterarii
Cap. III. Cum alcatuim un ecosistem acvatic in miniatura 
Biotopul acvariului 
Identificarea, recoltarea si transportul plantelor 
Plantarea si intretinerea plantelor
Constituirea gruparilor de plante din acvariu 
Acvacultura 
Bibliografie 
Index alfabetic al speciilor cu sinonimele lor
Anexe cu planse 


Anul aparitiei : 2008
Nr.pagini: 146

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Plante si gradinarit - Cele mai comentate cărți

245,25 lei
272,50 lei (-10%)
44,93 lei
59,90 lei (-24,99%)
Created in 0.1564 sec