Plicul negru. Editie cartonata
32,76 lei
39,95 lei (-18%)

Plicul negru. Editie cartonata

Plicul negru. Editie cartonata
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Plicul negru. Editie cartonata de Norman Manea. Norman Manea este autorul romanului Intoarcerea huliganului - Premiul Medicis Etranger, 2006.
 
„In ciuda structurii sale atit de complexe—asemanatoare multora dintre romanele moderniste (de la Musil la Mann, de la Kafka la Robbe-Grillet)—, cartea minutios construita a lui Manea este in esenta un mister psihologic, istoria cautarii unei organizatii oculte, povestea unui anchetator care isi pierde mintile si, pina la urma, un foarte ingenios construit puzzle linear. Romanul lui Manea, probabil cea mai stralucita realizare a sa de pina acum, construieste o lume fictionala care este in chip enigmatic suficienta siesi si, in acelasi timp, neasteptat de revelatorie pentru ceea ce unul dintre personaje numeste«psihologia claustrarii», a singuratatii si a exilului.” (Matei Calinescu)
 
„Plicul negru al lui Norman Manea: o capodopera tumultuoasa si tulburatoare.” (Corriere della Sera)
 
„Din Plicul negru cititorul invata despre duplicitatea perfida a sistemului totalitar ceausist mai mult decit din zeci de eseuri politice.” (World Literature Today)
 
„Realism magic in varianta central-europeana, patruns de umor negru si satira amara. Un roman de rar nivel artistic.” (Aftenposten)
 
„Dens si stralucit roman.” (Times Literary Supplement)
 
„Marele roman al lui Norman Manea despre Romania.” (Süddeutsche Zeitung)
 
„Citind Plicul negru, ne-am putea aminti nocivul«lapte negru» al Tangoului mortii de Celan sau atmosfera claustrofoba a terorii in crestere din Badenheim 1939 de Appelfeld.” (The New York Times Book Review)ANUL APARITIEI: 2010
NUMAR PAGINI: 408
FORMAT: 130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1724 sec