POEZIA ROMANEASCA. ANTOLOGIE DE TEXTE COMENTATE SI APRECIERI CRITICE

POEZIA ROMANEASCA. ANTOLOGIE DE TEXTE COMENTATE SI APRECIERI CRITICE
-20%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Altele
Preț: 31,20 lei
39,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

   
Prezenta lucrare constituie o ampla antologie de texte comentate din poezia romaneasca, de la inceputurile ei si pana in prezent. Gandita ca un indrumar pentru cei ce studiaza literatura in liceu– clasele IX-XII– si au de sustinut examenul de bacalaureat si, eventual, de admitere intr-o facultate cu specific filologic, cartea a fost elaborata intr-o maniera superior didactica, imbinand mijloacele analizei aplicate pe text cu acelea ale eseului critic. Criteriile de antologare au fost cele recomandate de programa scolara (accesibilitate, atractivitate, valoare, varietatea autorilor si textelor), dar s-au avut in vedere si propunerile manualelor existente in uz. Astfel, din dorinta de a fi un instrument de lucru util tuturor elevilor, antologia cuprinde, cu foarte putine si neinsemnate exceptii, toate textele poetice incluse in manualele alternative.
Criteriul de organizare a materialului e cel cronologic-istoric, ordinea textelor respectand apartenenta la o anumita perioada sau epoca literara. Din perspectiva diacronica, textul liric este privit in contextul epocii sale, in relatie cu ideologia sau curentul literar la care a aderat autorul lui si in ansamblul creatiei respective.
O sectiune aparte este rezervata aprecierilor critice. Ne-am orientat spre texte cat mai clare, cat mai concise, mai sugestive si mai usor de patruns, apartinand unor prestigiosi istorici si exegeti ai fenomenului literar. Ele sunt oferite doar ca repere de valorizare si receptare a operei, punand la dispozitia elevilor modele de analiza, sugestii de lectura, fara a exclude insa judecata proprie, originalitatea.
COORDONATORII
Subdomeniul:    Invatamant liceal   
Aria tematica:    Antologii, dictionare; Auxiliare didactice   

Editia:    a II-a, revazuta

Formatul:    14,5 x 20,5   

Nr. pagini:    488   
Anul aparitiei:    2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1116 sec