Politica Monetara (Silviu Cerna)

Politica Monetara (Silviu Cerna)
-5%
Preț: 33,25 lei
35,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2014
Pagini: 496
Categoria: Tratat

DESCRIERE

Politica Monetara.
 
Cartea de fata isi propune sa prezinte cunostintele despre politica monetara susceptibile sa furnizeze un set de tehnici indispensabile pentru succesul actiunii bancii centrale. Expunerea este structurata in trei parti.

Concluzia generala care se desprinde din lucrare este ca principala sarcina a politicii monetare este evitarea situatiei in care moneda devine o sursa majora de instabilitate economica. Pentru aceasta este necesara, in primul rand, insusirea unor cunostinte temeinice si a unor instrumente eficace de conducere a politicii monetare. In al doilea rand este nevoie ca aceste cunostinte si tehnici sa fie folosite cu maiestrie si responsabilitate.

Activitatea bancii centrale a fost inconjurata intotdeauna de un adanc mister, ceea ce a dat nastere impresiei larg raspandite ca politica monetara este o arta esoterica, la care nu poate avea acces decat un mic grup de initiati. Natura esoterica a acestei arte a fost revelata de imposibilitatea de a prezenta politica monetara intr-o forma simpla si comprehensibila. Din cauza acestei imprejurari, dar si pentru ca secretul confera realmente anumite avantaje bancii centrale, intre responsabilii cu politica monetara si nespecialisti nu a existat, traditional, nici un fel de comunicare. Nu este, deci, surprinzator ca oamenii obisnuiti au considerat cea mai inteleapta atitudine din partea lor este sa se increada intrutotul in cunostintele esoterice ale grupului de initiati.

Cu toate acestea, practicarea cu succes a oricarei arte, fie ea si esoterica, necesita insusirea unor cunostinte si tehnici adecvate. Cartea de fata isi propune sa prezinte cunostintele despre politica monetara susceptibile sa furnizeze un set de tehnici indispensabile pentru succesul actiunii bancii centrale. Desigur, mitologia referitoare la politica monetara are in continuare rolul sau, Insa, in lucrarea de fata, nu ne ocupam de acest subiect.

Expunerea este structurata in trei parti. Partea intai prezinta aspectele teoretice si practice ale politicii economice. Partea a doua se ocupa de dimensiunea interna a politicii monetare, asa cum apare aceasta din perspectiva unei economii Inchise sau a unui spatiu monetar mare (zona dolarului, zona euro, zona yenului etc.). In partea a treia se adopta perspectiva unei economii deschise.

Aceasta modalitate de organizare a expunerii permite cititorului sa-si faca o imagine cuprinzatoare asupra aspectelor relevante ale conceperii si aplicarii politicii monetare In conditiile complexe ale economiilor contemporane.

Partea Intai este consacrata problematicii generale a politicii economice.

Capitolul 1 incepe cu o definitie a politicii economice si continua cu prezentarea bazelor sale teoretice si metodologice. In capitolul 11 se prezinta modelele de referinta pentru conceperea si aplicarea politicii economice, iar In capitolul 111 se analizeaza strategiile susceptibile a fi utilizate pentru implementarea acesteia.

Nr. de pagini: 496
Anul aparitiei: 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.075 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.