Postmodernismul in antropologia culturala

Postmodernismul in antropologia culturala
-18%
ISBN: 973-46-0238-1
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 360
Categoria: Antropologie
Preț: 18,78 lei
22,90 lei (-17,99%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Cuprins:

Radacinile filosofice ale postmodernismului - Configuratii sociale si culturale ale postmodernului - Schita a antropologiei culturale moderne - Antropologia postmoderna - Turnura catre postmodernism: antropologia interpretativa a lui Clifford Geertz - Criza reprezentarii in antropologie

Descriere:

Volum premiat in cadrul concursului de debut "Ioan Petru Culianu" pe 2005.
Lucrarea evoca influenta pe care a avut-o postmodernismul in studiile antropologice, combinind deconstructia lui Derrida cu analiza de discurs inspirata de Foucault. Postmodernismul in antropologie a demonstrat faptul ca alteritatea culturala poate fi pusa in evidenta doar de experientele creative pe teren, insotite de tehnici textuale imaginative.
Postmodernismul este un curent de gindire aparut in a doua jumatate a secolului XX, ce reevalueaza, dintr-o noua perspectiva, marile valori culturale ale omenirii, incepind cu cultura greceasca. Desi la origini era o disciplina deschisa catre imprumuturi teoretice, antropologia culturala, in momentul in care obiectul ei traditional - omul "primitiv" si arhaic - a inceput sa dispara de pe scena istoriei, a devenit mai putin capabila sa interogheze noile forme de alteritate.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.3831 sec