Povestea boiernaşului de ţară şi a fecioarei... (Poezie erotică)

Povestea boiernaşului de ţară şi a fecioarei... (Poezie erotică)
-28%
Editura:
Anul publicării: 2008
Pagini: 144
Categoria: Memorialistica
Preț: 18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Povestea boernaşului de ţară şi a fecioarei... (Poezie erotică) - Editura TREI.

„Lumea noastră este atât de vulgară, de spurcată la vorbă! Atât de obscenă, nu numai în sensul erotic, ci prin neruşinarea fără frontiere a vieţii publice. Aici intervine un alt aspect al revoluţiei erotismului care triumfă prin lirica lui Emil Brumaru. Vorbirea, nemaicenzurată de morală, este supusă altor oprelişti, mult mai stricte. Interdicţia după Brumaru nu e o afacere de morală, ci de estetică. Ce sună urât nu poate fi spus. Îmi imaginez o lume în care cel ce nu va vorbi poetic despre sex va fi obligat să se abţină. Un binefăcător puritanism estetic va cuprinde lumea. Cuvintele vor fi poezie sau nu vor fi deloc. Desigur, nu e încă de imaginat că strada îl va urma pe Brumaru.“
Ion Vianu

„Îmi stai pe creieri în genunchi şi-n coate.
Cât crezi, iubito, că mai pot răbda?
Mi-s simţurile trase la rindea,
Şira spinării zbârnâie în spate...“
Emil Brumaru

Emil Brumaru este autorul a peste 15 volume, printre care Detectivul Arthur (1970), Julien Ospitalierul (1974), Cântece naive (1976), Adio, Robinson Crusoe (1978), Dulapul îndrăgostit (1980), Ruina unui samovar (1983), Dintr-o scorbură de morcov (1998), Infernala comedie (2005). Poemele sale au fost incluse în antologii publicate în Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Premii şi distincţii: Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Debut (1970); Premiul Naţional de Poezie „Mihai Eminescu“ (2001) pentru Opera Omnia; Premiul de Excelenţă la ediţia a XXVI-a a Festivalului „George Bacovia“ (2005) pentru întreaga activitate scriitoricească.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1322 sec