Povestea lui O (Pauline Reage)
17,34 lei
24,09 lei (-28,02%)

Povestea lui O (Pauline Reage)

Povestea lui O (Pauline Reage)
-28%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Altele
Preț: 17,34 lei
24,09 lei (-28,02%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

<>
Jean Paulhan

Aceasta capodopera a erotismului, care a starnit unul dintre cele mai puternice scandaluri literare ale secolului al XX-lea, nu s-a dorit a fi de la bun inceput o carte. Ci o simpla scrisoare de dragoste, o declaratie violenta de erotism, redactata noaptea si trimisa prin posta, zilnic, destinatarului: povestea unei tinere femei care, din iubire, se ofera si se supune celor mai rafinate, dar si crude capricii ale amantului sau.

Timp de cateva decenii, autorul acestui text a ramas necunoscut:<>, a declarat Albert Camus. Trebuie sa fie un barbat. Pe lista de suspecti au fost mentionati: Malraux, Montherland, Robbe-Grillet, Peyre de Mandiargues, Jean Paulhan.
Dupa ce obtine, in anul 1955, Prix des Deux Magots,<> - pana atunci refuzata de editori, respinsa de librari si interzisa public pe<>– devine un bestseller, vandut in milioane de exemplare si tradus in peste 20 de limbi. François Mauriac condamna cartea, Georges Bataille si Graham Green o ridica in slavi.
Placere si infern, erotism si delir intr-o carte unica: romanul unei vieti, singurul roman scris de o autoare ce avea sa-si pastreze anonimatul pana la varsta de 86 de ani!

<>
Georges Bataille

Pauline Réage este un pseudonim pentru Dominique Aury, adevarata autoare a acestei carti. Ea a inceput ca jurnalista, a devenit secretar de redactie la Nouvelle Revue Française, apoi editor la Gallimard si i-a tradus in limba franceza pe Evelyne Waugh, Fitzgerald, Mishima, Powys. A mai scris: Anthologie de la poésie religieuse; Lectures pour tous (Prix de la Critique, 1958); La littérature est une fête; Traité des jours sombres.Titlul original: Histoire d’O
Publicata de: Pauvert, Paris, 2002
Limba originala: franceza
Traducere de: Doru Mares
Anul aparitiei:  2012
Nr. de pagini: 184

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1201 sec