Povestea unei tradari. Spionajul britanic in Romania 1940-1944

Povestea unei tradari. Spionajul britanic in Romania 1940-1944
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 31,49 lei
41,99 lei (-25,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Bazat pe documente identificate in arhivele serviciilor speciale si ale Ministerului de Externe de la Londra, lucrarea devoaleaza politica Regatului Unit fata de Romania in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Scris intr-un stil neobisnuit pentru o carte de istorie, volumul "Povestea unei tradari" focalizeaza procesul decizional la nivelul Serviciilor de informatii britanice, relatiile acestora cu organismele similare ale Uniunii Sovietice, opiniile cercurilor conducatoare britanice, americane si sovietice despre organizarea postbelica a Europei Centrale si de Rasarit.

Pe de alta parte, documentele cuprinse in volum ofera date noi despre reteaua spionajului britanic si despre unele dintre actiunile pe care "Special Operations Executive" le-a montat in Romania. In aceasta ordine de idei este de remarcat relatia directa dintre misiunea Autonomus si vastul plan de inselare a germanilor pe care maestrii inselarilor, britanicii, l-au elaborat pentru a ascunde locul viitoarei debarcari din Franta.

Numar pagini: 352
Anul aparitiei: 2010
Vezi și alte cărți: Povestea, Londra, Razboi

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1189 sec