Povestea vorbii (Cartea de acasa, vol. 35)

Povestea vorbii (Cartea de acasa, vol. 35)
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 11,69 lei
12,99 lei (-10,01%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Colectia Cartea de acasa reuneste, in volume legate cu maiestrie, scrieri remarcabile, integrale, insotite de Glosare ce readuc in atentia cititorului cuvinte pierdute de vreme.Documentarea a fost facuta din editii inaccesibile publicului larg pana acum, editii vechi, uneori unicat, adunate din
arhive si anticariate.

Tabelele cronologice cuprind momente importante din viata scriitorilor, care au marcat evolutia si creatia acestora.

Anton Pann (1796-1854), poet si critic muzical. A fost un personaj cu o viata pitoreasca, spectaculoasa, pana la un punct chiar scandaloasa prin indrazneala si libertate morala.
Om de moda veche si concomitent de moda noua, el face posibila, intr-o epoca de trecere, intalnirea dintre secole, lumi si varste.

Nu este un folclorist, ci un creator care construieste liber in spatiul culturii populare, pornind de la o eruditie aproape fabuloasa."Povestea vorbii este o comedie a cuvintelor pure si in acelasi timp o comedie umana integrala". (G. Calinescu)Mult mai bogata decat adunarea de pilde a lui Dinicu Golescu, Povestea vorbii este o antologie paremiologica versificata, a carei valoare e data, esential, de harul lui Pann.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Created in 0.1373 sec