Povestiri. Integrala prozei scurte (Volum castigator al Pulitzer Prize)

Povestiri. Integrala prozei scurte (Volum castigator al Pulitzer Prize)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza Diversa
Preț: 32,76 lei
39,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Scrise in acelasi stil ironic, care imblinzeste tonurile sumbre ale unei lumi marcate de razboi, povestirile lui John Cheever impletesc, in mod deliberat, destinele acelorasi personaje– ca intr-o mare familie a New Yorkului de la mijlocul secolului XX– angajate in relatii amoroase sau afaceri esuate, incercind sa faca fata snobismului suburbiilor de lux, crizei individualitatii intr-un spatiu dominat de rutina si conventionalism sau sentimentului dezradacinarii, resimtit, in mod deloc intimplator, in decorul oraselor cu cel mai pronuntat caracter turistic. Umorul pare sa fi ramas singurul aliat in obsesiva cautare a unei ordini firesti a vietii, in ciuda absurdului si saraciei vietii cotidiene.
 
„Vocea lui John Cheever este aceea a unui realist magic, iar in povestiri si in romane precum Bullet Park si Falconer este la fel de bogata si de distincta precum a oricarui scriitor din literatura americana postbelica.“
(Philip Roth)
 
„John Cheever se afla, in literatura americana, undeva intre Scott Fitzgerald si John Updike. El scrie in povestirile lui despre dragoste si nefericire, intr-o lume in care trecatoarele momente de frumusete sint inghitite de haosul istoriei.“ (Malcolm Bradbury)
 
„Povestirile lui Cheever sint indraznete si pline de intelesuri ascunse.“ (The Boston Globe)

Traducere din limba engleza si note de Ciprian Siulea

Anul aparitiei: 2011
Format: 130x200
Nr. pagini: 760

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

13,53 lei
16,50 lei (-18%)
16,36 lei
19,95 lei (-17,99%)
27,12 lei
33,90 lei (-20%)
Created in 0.1432 sec