Predici la Duminici si sarbatori (sf Ioan Gura de Aur)

Predici la Duminici si sarbatori (sf Ioan Gura de Aur)
Anul publicării: 2005
Categoria: Religie
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Ceea ce spuneam in urma cu 25 de ani elevilor seminaristi, ca profesor de teologie pastorala, va spun acum si voua, tuturor preotilor romani:

Prima si cea mai esentiala datorie a pastorului duhovnicesc este luminarea mintii enoriasilor sai cu adevarata invatatura despre credinta si purtarea crestina.

Aceasta se vede din exemplul si invatatura Mantuitorului Hristos. El arata ca spre aceasta este misiunea Sa:„Duhul Domnului este peste Mine, pentru care M-a uns sa binevestesc saracilor; M-a trimis sa vindec pe cei zdrobiti cu inima; sa propovaduiesc robilor dezrobirea si celor orbi vederea; sa slobozesc pe cei apasati” (Luca 4, 18). Si umbland cu predica prin sate si cetati, zicea:„Trebuie sa binevestesc imparatia lui Dumnezeu si altor cetati, fiindca pentru aceasta am fost trimis” (Luca 4, 43).„Sa mergem in alta parte, prin cetatile si satele invecinate ca sa propovaduiesc si acolo, caci pentru aceasta am venit” (Marcu 1, 38).

Aceasta misiune de invatatura a oamenilor, Mantuitorul a Incredintat-o Apostolilor:„Precum M-a trimis pe Mine Tatal, vad trimit si Eu pe voi” (Ioan 20, 21);„Drept aceea, mergand, invatati toate neamurile, botezandu-le in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, invatandu-le sa pazeasca toate cate v-am poruncit voua” (Matei 28, 19-20).

Nr. de pagini : 384
Anul aparitiei : 2005

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1121 sec