Presopunctura şi alte masaje - ghid terapeutic

Presopunctura  şi alte masaje  - ghid terapeutic
-5%
Preț: 9,50 lei
10,00 lei (-5%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-570-312-
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 248
Format: 13 x 20
Categoria: Umana

DESCRIERE

Presopunctura şi alte masaje - ghid terapeutic.

Parcurgând paginile acestei cărţi – un adevărat ghid terapeutic -, cititorul va va observa că multe dintre manevre de masaj sunt uşor de executat.

CUVÂNT ÎNAINTE

În urmă cu 20 de ani, apărea, la Editura Medicală, volumul de medicină naturistă intitulat Presopunctura. Era prima apariţie de acest gen din ţara noastră şi, atunci când am publicat-o, nu ştiam cum vor reacţiona distinşii mei confraţi sau publicul, întrucât ne aflam în plin avânt al chimioterapiei moderne.
Am scris acea carte călăuzit de două nemuritoare principii hipocratice: „Mai întâi de toate să nu vatămi”; „A dobândi vindecarea este mai presus de orice în ştiinţa medicală; dacă există mai multe căi, care duc la această ţintă, trebuie s-o alegem pe cea mai puţin vătămătoare”. În acelaşi timp am răspuns, într-un fel, apelului lansat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care, alarmată fiind de amploarea poluării medicamentoase, recomanda valorificarea metodelor terapeutice naturale, tradiţionale, verificate de milenii.
Cele 150.000 de exemplare apărute la prima ediţie s-au epuizat în câteva luni, fapt ce avea să confirme marele interes al publicului larg cititor pentru o astfel de metodă terapeutică, mai ales că unele procedee erau asemănătoare cu tradiţionalele noastre leacuri populare, cum ar fi „trasul” bunicuţelor noastre, transmis din generaţie în generaţie.
După 1990, Presopunctura avea să mai apară încă în alte trei ediţii.
În anul 2000, Editura C.N.I. „CORESI” S.A. mi-a publicat volumul Masajul pentru toţi, primit de cititori cu mare interes, fapt confirmat de reeditarea lui în scurt timp în alte două ediţii.
Iată că aceeaşi editură, care acordă o deosebită atenţie lucrărilor de medicină naturistă, îmi tipăreşte acum o altă carte despre masaj, de astă dată mult mai complexă, prin introducerea marelui capitol al presopuncturii.
Masajul este metoda naturistă cu cea mai mare răspândire în ăntreaga lume, el aflându-se în arsenalele terapeutice tradiţionale ale tuturor popoarelor, sub forme şi denumiri diferite, cum ar fi: masajul chinezesc, masajul japonez, masajul indian, masajul suedez, etc. După ce i-au fost stabilite şi bazele ştiinţifice, masajul a fost inclus şi în arsenalele terapeutice ale multor discipline medicale: medicina fizică şi de recuperare, medicina sportivă, balneologie, reumatologia, neurologia, ortopedia, chirurgia, ca să le citez pe cele mai solicitante.
Un masaj foarte uşor de executat, care nu trebuie să lipsească din programul cotidian al fiecăruia dintre noi, este automasajul, un „paşaport” pentru sănătate şi viaţă lungă.
Parcurgând paginile acestei cărţi – un adevărat ghid terapeutic -, cititorul va găsi prezentate o multitudine de afecţiuni; el va observa că multe dintre manevre sunt uşor de executat, având la dispoziţie descrierea amănunţită a tehnicilor respective, cât şi numeroase desene explicative.
Mult succes în executarea practicilor de medicină naturistă prin masaj!
Dr. Sabin Ivan

REVIEW-URI

Rating general
5 (1 review)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs
scrie un review
5
Este o carte foarte interesanta.Ar trebui reeditata.

Umana - Cele mai vândute cărți

Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.