Prima iubire. In ajun. Fum - Editie cu coperti cartonate

Prima iubire. In ajun. Fum - Editie cu coperti cartonate
-12,8%
Preț: 20,96 lei
24,03 lei (-12,78%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Memorialistica

DESCRIERE

Prima iubire. In ajun. Fum (Editie Cartonata)

Traduceri din limba rusa si note de Rose Hefter, Ada Steinberg, Stefana Velisar Teodoreanu, Isabella Dumbrava, Mihail Cosma, Simion Sanielevici, Mihail Sevastos
 
Prefata de Mircea Aurel Buiciuc
 
Romanele In ajun si Fum, desi le desparte in timp un interval de sapte ani, au drept fundal prezentul imediat, anii premergatori si urmatori infaptuirii acelui moment crucial care a culminat cu abolirea iobagiei (1861). Schimbarea vechilor rinduieli si„triumful democratismului asupra aristocratiei”, dupa insasi expresia autorului, orientarea Rusiei pe calea progresului potrivit modelului occidental constituiau probleme existentiale in jurul carora se desfasurau disputele acerbe dintre intelectualii reformatori si raznocinti; ele sint lesne recognoscibile in canavaua acestor romane, ca si a celor care au urmat.
 
„Turgheniev este cel mai occidental dintre scriitorii rusi. E poate singurul scriitor rus cu adevarat european. Un analist lucid si ascutit, dar in acelasi timp unul din cei mai mari poeti lirici. El invaluie totul, scene si personagii, intr-o patrunzatoare atmosfera de sentimente, raspindind astfel un puternic suflu de viata si de poezie in paginile romanelor si nuvelelor sale… Foarte putini scriitori au zugravit femeia atit de adevarat si cu atita delicateta ca Turgheniev si au priceput-o ca acest mare observator al nuantelor de sentiment.” (Garabet Ibraileanu)
 
„Arta literara a lui Turgheniev este mare. Povestirile lui, ca si romanele lui, dovedesc un echilibru si un dozaj desavirsit al efectelor… Chiar in haina straina a unei traduceri, aceasta arta este perceptibila prin impresia de armonie, de proportie si de fluenta pe care o da naratiunea lui. Din aceasta pricina, opera literara a lui Turgheniev a trecut repede granitele patriei ei, fiind tradusa in principalele limbi europene si, mai ales, repede si total asimilata de publicul european.” (Al. Philippide)
 
„Turgheniev este cel mai talentat scriitor din toata literatura rusa de azi.” (N. V. Gogol, 1847)


Nr. de pagini: 656
Anul aparitiei: 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

46,16 lei
54,95 lei (-16%)
5,18 lei
6,90 lei (-24,93%)
14,93 lei
19,90 lei (-24,97%)
16,76 lei
19,95 lei (-15,99%)
23,48 lei
27,95 lei (-15,99%)
Created in 0.085 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.