Primul meu job
20,16 lei
PRP: 24,00 lei

Primul meu job

Primul meu job
PRP: 24,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 20,16 lei
Diferență: 3,84 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2011

DESCRIERE

"Primul job: pentru unii, primul ciubuc, pentru altii, primul gheseft, pentru cei mai multi prima leafa. Iata trei cuvinte romanesti nu tocmai neaose (unul e turcesc, altul idis si altul sasesc la origine) pentru a exprima diverse modalizari lucrative, diverse tipuri de contract, mai mult sau mai putin tacit. Le-am inclus pe toate in anglicismul job, folosit de tinerii de azi, din pacate pentru a exprima ceva tot mai rar si greu de obtinut...

O fresca a experientelor, o simfonie a vocilor, un continuum al istoriilor (subsumate Istoriei) - acesta e efectul de ansamblu. Providential (sau... poate nu), pentru multi dintre coautori, primul job a semnificat o conectare emblematica la evenimentele epocii. Antoaneta Ralian a fost repartizata, dupa Facultatea de Filologie, taman in nou-infiintata inchizitie stalinista a cartilor. Peste ani, in mod ironic, avea sa traduca unele dintre tomurile pe care le-a pus atunci la index. Marius Chivu a facut parte din echipa care a pus primele peoplemetere in Bucuresti, participand, din transeea simplului executant, la instaurarea unui alt tip de dictatura culturala - cea a masuratorilor de rating TV.

Angajat in port, T. O. Bobe a trecut prin plaivaz exportul de autovehicule al patriei socialiste pe mai bine de un an. Iulian Comanescu a devenit jurnalist profesionist pe redutele unui ziar studentesc "care a facut Revolutia", apoi toate evenimentele lui '90. Robert Serban a ajuns herald al primariei timisorene impins de elanul revolutionar al acelorasi ani istorici. Seminaristul Felix Tataru pune bazele unei librarii in Buzau, doar cu elan... si cu un rucsac de carti de la Bucuresti. Tot cam pe atunci, Bogdan-Alexandru Stanescu multiplica si comercializeaza casete audio, intr-o situatie de legalitate incerta. Multi dintre noi au lucrat ca simpli vanzatori: Andra Matzal a vandut pantofi, Marius Cosmeanu - lapte, Lorena Lupu - carne, iar eu - confectii de dama. Luiza Vasiliu a servit intr-o pizzerie din Germania, Dan Sociu - intr-un birt satesc (un "protojob" in limbul carierei de editor-traducator). Cezar Paul-Badescu a cules fructe. Petre Barbu a lucrat in mina. Artan - la furnal! "

(Florin Dumitrescu, Un mozaic de joburi colorate sau Atelierele harniciei )

Semneaza: Zoltán András, Artan, Ion Barbu, Petre Barbu, T. O. Bobe, Marius Chivu, Iulian Comanescu, Gianina Corondan, Marius Cosmeanu, Raluca Dinca, Luca Dinulescu, Florin Dumitrescu, Bogdan Iancu, Mihai Iordache, Lorena Lupu, Andra Matzal, Cezar Paul-Badescu, Antoaneta Ralian, Costi Rogozanu, Dan Sociu, Ionut Sociu, Bogdan-Alexandru Stanescu, Robert Serban, Felix Tataru, Luiza Vasiliu.

Citeste fragmente din carte publicate de Think Outside The Box:

Iulian Comanescu - O revista, doua revolutii

Costi Rogozanu - In loc de tarnacop, trebuia sa lovesti cu tastatura

Marius Cosmeanu - Colaptar. Sau adjunct de laptar

Luiza Vasiliu - Gaina de primavara

Ion Barbu - Povestea povestii de-un leu

Florin Dumitrescu - Memoriile unui caras auriu
25 de autori isi povestesc cea dintai activitate din viata lor de pe urma careia au obtinut un ce profit.

Nr. de pagini: 304
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1078 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.