Prin labirintul juridic

Prin labirintul juridic
-10%
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Prof. univ. dr. ION CRAIOVAN este licentiat in drept, licentiat in filosofie si doctor in drept al Universitatii din Bucuresti, fiind in prezent Rectorul Onorific al Universitatii"George Baritiu" din Brasov. A publicat mai multe lucrari, intre care:"Itinerar metodic in studiul dreptului" (1992);"Finalitatile dreptului" (1995);"Introducere in filosofia dreptului" (1998);"Doctrina juridica" (1999);"Metodologie juridica" (premiul"Mircea Manolescu" - 2005, acordat de catre"Asociatia Juristilor din Romania");"Tratat de teoria generala a dreptului" (2007) s. a. In calitate de membru al"Asociatiei de Filosofie a Dreptului si Filosofie sociala" a participat la mai multe reuniuni stiintifice internationale, unde a prezentat comunicari stiintifice: Islanda (1993); Italia (1995); Argentina (1997); S. U. A. (1999); Suedia (2003); Spania (2005); Coreea de Sud (2008) s. a. Pentru activitatea didactica desfasurata de-a lungul anilor i s-a conferit de catre Presedintele Republicii,"Ordinul pentru invatamant in grad de Cavaler". De asemenea i s-a conferit Ordinul de merit si insigna"Who is Who". Este un colaborator activ al Institutului de Cercetari Juridice al Academiei Romane.

    In prezenta lucrare autorul nu isi asuma rolul de calauza"Prin labirintul juridic". Desi precaut, este totusi, solidar cu acesta. O dovedeste, poate,
si fotografia alaturata, infatisandu-l langa o intruchipare artistica a Mitului - Ariadna, parasita de Tezeu dupa ce il ajuta pe acesta sa gaseasca iesirea din labirint, plasata, intre atatea monumente, in centrul istoric din Mexico City. In schimb, i se propune cititorului o abordare inedita, cel putin in lumea juridica, in care anticul mit  se vadeste a fi, contrar aparentelor si intre atatea multiple semnificatii, depozitarul originar si inspiratorul arhetipal, al unui concept metodologic, integrativ, modern si prietenos al cunoasterii juridice, cu multiple legitimari epistemologice, in care, Labirintul ar putea sugera ca principii de urmat:
1.  A  cauta este mai important decat a gasi.
2. Interogatiile labirintice nu ne bulverseaza, ci ne lumineaza.
3. Labirintul nu este un loc al pierzaniei, ci al castigului.
4. Calauza este insusi labirintul. El impune celui aparent pierdut, gestiunea si creativitatea iesirii din labirint. Asadar nu ne aflam in prezenta unui exercitiu ludic, sau de simpla interpretare mitologica, ci a unui efort teoretic experimental complex, generos si actual.
O lucrare contemporana despre deruta si instrainare, interogatii si cai de urmat, despre lupta, risc si sens, despre invatarea juridica, adresata tuturor celor interesati si pasionati de fascinanta si pragmatica lume a dreptului.

Nr. de pagini: 320
Anul aparitiei: 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1991 sec