Principalele institutii ale dreptului civil roman. Editia a II-a, revazuta si adaugita conform noului Cod Civil

Principalele institutii ale dreptului civil roman. Editia a II-a, revazuta si adaugita conform noului Cod Civil
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 23,40 lei
26,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Din cele mai vechi timpuri dreptul a evoluat, adaptandu-se schimbarilor produse in realitatea sociala si politica din fiecare tara, respectand traditiile si spiritul caracteristic diverselor popoare, necesitatile sociale si istorice specifice.

Prezenta lucrare, intitulata Principalele institutii ale dreptului civil roman, este un curs destinat in principal studentilor de la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, care timp de un semestru studiaza disciplina drept civil.

Tinand seama de profilul facultatii careia i se adreseaza, in curs sunt prezentate numai aspectele cu caracter general, autoarea raportandu-se, acolo unde a fost cazul, la solutiile practicii judiciare.

Dat fiind faptul ca lucrarea trateaza principalele institutii ale dreptului civil, ca raportul juridic civil, actul juridic civil, raspunderea juridica, succesiunile, contractele, ea constituie un instrument util si pentru teoreticienii si practicienii dreptului.

Intr-o societate in care abundenta legilor si modificarea lor rapida nu asigura timpul necesar de a fi retinute in comportamentul de zi cu zi al cetateanului, se simte nevoia certitudinii si sigurantei marilor institutii de drept civil.

Nr. de pagini : 228
Anul aparitiei :  2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0960 sec