Principiul economiei spirituale. In legatura cu problema reincarnarii

Principiul economiei spirituale. In legatura cu problema reincarnarii
-20%
Anul publicării: 2012
Categoria: Ezoteric
Preț: 18,40 lei
23,00 lei (-20%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Aceste conferinte releva un aspect special privind modul in care omenirea a fost condusa de spiritual in decursul istoriei, de fortele vietii si de corpurile astrale ale marilor initiati si avatari care au fost pastrate, multiplicate si intretesute personalitatilor de seama ale istoriei.

Rudolf Steiner da numeroase exemple despre acest proces, dar, in acelasi timp, spune ca asemenea oameni inspirati sunt rari in zilele noastre. Cu toate acestea, afirma el, avem posibilitatea de a ne ridica noi insine in viitor pana la punctul unde putem primi in noi„Eu-Sunt-ul” lui Christos, care este, intr-adevar, telul nostru suprem:„Nu eu, ci Christos in mine”.Treptele adevarului (biolog dr Petre Papacostea)... 7
in legatura cu publicarea conferintelor lui Rudolf Steiner... 11

intrebari complexe privind reincarnarea. in ce mod se pastreaza pentru viitor ceea ce au dobandit initiatii?
   Heidelberg, 21 ianuarie 1909... 13

Crestinismul in evolutia omenirii actuale - Individualitati conducatoare si fiinte avatarice
   Berlin, 15 februarie 1909... 23

Aspecte mai profunde privind reincarnarea
   Munchen, 7 martie 1909... 41

Rezultate ale cercetarii spiritual-stiintifice asupra evolutiei omenirii
   I. Roma, 28 martie 1909... 62
   II. Roma, 31 martie 1909... 69

Cu ocazia inaugurarii ramurii Francisc din Assisi
   Malsch, 6 aprilie 1909... 76

Focul macrocosmic si microcosmic - Spiritualizarea respiratiei si a sangelui
   Koln, 10 aprilie 1909... 94

Evenimentul de pe Golgotha - Fratia Sfantului Graal - Focul spiritualizat
   Koln, Duminica Pastilor, 11 aprilie 1909... 105

Revelatii vechi si probleme de studiu in epoca moderna
   Kristiania (Oslo), 16 mai 1909... 120

Dumnezeul lui Alpha si Dumnezeul lui Omega
   Berlin, 25 mai 1909... 126

De la Buddha la Christos
   Budapesta, 31 mai 1909. Conferinta tinuta la Congresul International al Federatiei Sectiunilor europene ale Societatii Teosofice... 142... a ne aduce in fata sufletului modul in care procesul reincarnarii are loc in general.
   Dupa ce a trecut prin poarta mortii, omul are anumite experiente specifice. Prima dintre ele este sentimentul de expandare, de crestere dincolo de limitele pielii sale. Apoi primeste o altfel de perceptie a lucrurilor decat cea avuta in viata materiala. In lumea fizica totul are locul sau clar stabilit - aici sau acolo -in afara celui care observa. In aceasta noua lume totul e complet diferit. E ca si cum fiinta umana ar fi in interiorul obiectelor, intr-o stare de dilatare, cu sau in ele, in timp ce inainte era doar un individ separat, cu locul sau specific. A doua experienta consta in aceea ca omului ii apare un tablou al vietii care tocmai s-a scurs, tablou in care toate evenimentele sunt cuprinse intr-o amintire vasta. Acest proces are o durata absolut determinata. Din motive care nu pot fi prezentate astazi, durata este mai mica sau mai mare, in functie de individ. In general, durata acestei stari poate fi determinata in functie de perioada maxima de timp pe care persoana respectiva a petrecut-o in stare de veghe fara a cadea prada somnului. Presupunand ca o persoana a avut ca limita maxima de timp in care a stat treaza patruzeci si opt de ore, atunci tabloul de amintiri va dura patruzeci si opt de ore. Aceasta etapa este ca o retrospectiva a vietii care tocmai a trecut.
   Apoi corpul eteric paraseste corpul astral, in care traieste Eul. Din momentul in care au parasit corpul fizic si pana acum, toate cele trei au fost conectate, insa in acest moment corpul eteric se separa de celelalte doua si devine un cadavru eteric. In orice caz, fiinta umana contemporana nu depune intregul corp eteric, ci ia cu ea pentru toata perioada viitoare un extract sau o esenta. Astfel, cadavrul corpului eteric va fi depus, dar fructul ultimei vieti va fi purtat mai departe de corpul astral si de Eu. Daca vrem sa ne exprimam exact, trebuie sa mentionam ca si din corpul fizic va fi pastrat ceva: un extract spiritual al acestei corporalitati, tinctura despre care au vorbit misticii Evului Mediu. Acest extract este insa pentru toate vietile acelasi, simbolizand numai faptul ca Eul a fost incarnat, spre deosebire de cel eteric, care este diferit in functie de experientele insumate si de progresul realizat.
   Apoi urmeaza asa-numita stare kamaloka, o perioada a dezobisnuirii sufletului de existenta trupeasca, senzoriala, perioada care dureaza aproximativ o treime din viata fizica. Dupa desprinderea corpului eteric, corpul astral contine inca toate pasiunile, dorintele si asa mai departe, pe care persoana le-a avut la finele vietii; ele trebuie lepadate, purificate si aceasta este kamaloka. Apoi se desprinde corpul astral din care este pastrat fructul, esenta astrala, iar restul, cadavrul astral, se disipeaza in lumea astrala. Fiinta umana intra apoi in Devachan, unde se pregateste in lumea spirituala pentru o noua viata viitoare. Aici traieste impreuna cu evenimentele si fiintele spirituale, pana cand este chemat din nou in lumea fizica, fie pentru ca asa ii cere karma, fie pentru ca este nevoie de ea pe Pamant.
   Aceasta este o descriere generala a procesului. Insa viata in lumile spirituale progreseaza continuu prin faptul ca viitorul se afiliaza trecutului si evenimente viitoare sunt plasmuite cu ajutorul celor trecute. Daca patrundem in amanunt modul in care se intampla toate acestea, ni se reveleaza lucruri minunate, care nu sunt continute intr-o prezentare generala a procesului reincarnarii. Cand privim la cursul dezvoltarii fiintelor umane, este firesc sa existe mari diferente si ca esenta sau rodul corporalitatilor lor sa fie de valori diferite in functie de ceea ce au extras in timpul vietii. Iar atunci cand ne amintim ca exista mari lideri ai omenirii, initiati, care conduc alti oameni in lumile spirituale, trebuie sa ne intrebam astfel: Cum se pastreaza pentru viitor ceea ce initiatii au dobandit? Bineinteles, istoria exterioara nu are capacitatea de a da un raspuns la aceasta intrebare. Trebuie sa observam mai indeaproape reincarnarea initiatilor, si anume mai intai a celor mai vechi initiati, pentru ca mai apoi sa utilizam rezultatele.
   inainte ca omenirea sa populeze continentele asa cum le cunoastem noi astazi, fizionomia pamantului era destul de diferita. Pe suprafata care astazi este acoperita de Oceanul Atlantic, exista...Titlu original: Der Prinzip der spirituellenÖkonomie im Zusammenhang mit Wiederverkörperungsfragen. Ein Aspekt der geistigen Führung der Menschheit
Cartea cuprinde 158 pagini in format 13x20cm
Traducator: Ioana Viscrianu
Anul aparitiei: 2012
Vezi și alte cărți: Rudolf, Steiner

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.2253 sec