Principiul unic al filozofiei şi ştiinţei din Extremul Orient

Principiul unic al filozofiei şi ştiinţei din Extremul Orient
-10%
Preț: 10,80 lei
12,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare
Editura:
Anul publicării: 2002
Pagini: 161
Format: 14.5x20cm
Categoria: Ezoteric

DESCRIERE

Principiul unic al filozofiei şi ştiinţei din Extremul Orient - Georges Oshawa. Principiul unic al filozofiei.

Georges Oshawa (Nyoiti Sakurazawa) ne invită să comparăm principiile fundamentale ale gândirii extrem-orientale, comune de vreme îndelungată diverselor sisteme, cu ultimele date ale ştiinţei moderne. Spre marea noastră surprindere, vom constata că există o concordanţă între ele. Atomul odată disociat, entitatea antică, materia, odată prefăcută în vârtejuri electrice, nu mai rămân decât sunyata şi wu ji, eterul vid care se află la originea tuturor lucrurilor. Aceasta este confirmarea neaşteptată a opoziţiei, a atracţiei şi a colaborării intime şi constante dintre yin şi yang. Şi aici găsim aceeaşi lege misterioasă, a celor două principii la baza chimiei, de la rolul substanţelor alcaline, respectiv acide, până la baza însăşi a generării prin diferenţiere, a colaborării şi a fecundităţii sexelor.
Idei orientale antice care, până mai ieri, treceau drept himere desuete, dobândesc acum o valoare neobişnuită mai ales de când ultimele descoperiri din laboratoarele noastre le-au adus o confirmare neaşteptată. Din acest punct de vedere, sistemul domnului Sakurazawa nu se prezintă numai drept o sinteză a filosofiilor antice indiene şi chineze în concluziile lor comune, ci drept o sinteză mult mai vastă, cea a înţelepciunii orientale şi ştiinţei occidentale puse de acord şi armonizate.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.067 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.