PROBLEMA IUGOSLAVA

PROBLEMA IUGOSLAVA
-25%
ISBN: 973-571-449-3
Editura:
Pagini: 192
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,68 lei
24,90 lei (-24,98%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Descriere:

Convietuire si conflict: acestia sunt cei doi poli, imposibil de despartit, intre care se desfasoara, de douazeci de ani, aventura popoarelor iugoslave. Este o greseala sa socotesti istoria acestei regiuni un simplu produs al urilor si razboaielor. Volumul de fata infatiseaza originile "problemei balcanice" incepand din secolul al XIX-lea, prezinta, sintetic, evenimentele din cel de-al doilea razboi mondial, analizeaza caracteristicile socialismului iugoslav, acel model de stat si societate bazat pe autogestiune, pe autonomia fata de Moscova si pe personalitatea carismatica a lui Tito.

Convietuire si conflict: aceasta permanenta intersectare intre doi poli a provocat dramatica si insolubila disolutie a tarii. Prezentand razboiul care a devastat Iugoslavia, ca si tentativele extreme de pacificare (tratatul de la Dayton si interventia militara a NATO), volumul evidentiaza nu numai factorii de acutizare a geopoliticii regionale, ci si cauzele generatoare ale crizei care, de la caderea lui Miloţă¡evižâ€¡ la conflictul din Macedonia, mentin zona ex-iugoslava in atentia lumii.

Stefano Bianchini preda istoria si evolutia institutiilor Europei de Est la Universitatea din Bologna (Forli). Este coordonator al proiectului international Europe and the Balkans sub egida Uniunii Europene si a Ministerul de Externe al Italiei si este fellow al Columbia University Institute for Schoolars at Reid Hall (Paris) pentru un proiect de cercetare comparata a dezmembrarii statelor. Este autorul a numeroase carti si studii despre Iugoslavia si Balcani.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Cărți noi - Carti diverse

Created in 0.1042 sec