Probleme de artimetica pentru elevii claselor I-IV

Probleme de artimetica pentru elevii claselor I-IV
-15%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Matematica
Preț: 12,75 lei
15,00 lei (-15%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Matematica joaca un rol important in intelegerea realitatii si produce prin natura ei"economia de gandire", prin aceasta permitand clasificarea si uneori sintetizarea in formule scurte a cunostintelor, care altfel ar deveni un dictionar enciclopedic. Ea a evoluat in ultimul timp in asemenea masura, incat nu exista domeniu in care sa nu fi patruns cu succes.
Rezolvarea de probleme pune la incercare in cel mai inalt grad capacitatile intelectuale ale elevilor, le solicita acestora toate disponibilitatile psihice, in special inteligenta.
Problema impune in rezolvarea ei activitati de descoperire, de explorare, de aplicare creatoare a cunostintelor si tehnicilor de care dispune elevul, acesta formandu-si deprinderi de munca intelectuala care se vor reflecta pozitiv in studiul altor discipline, cultivandu-si calitatile moral-volitive.
Problemele de matematica, fiind strans legate cel mai adesea prin insusi enuntul lor de viata, de practica, genereaza la elevi un simt al realitatii de tip matematic, formandu-le deprinderea de a rezolva si alte probleme practice ce se ivesc la tot pasul.
Rezolvarea problemelor stimuleaza initiativa si contribuie la formarea unei atitudini constiente si corecte fata de munca, la dezvoltarea vointei, a perseverentei, a simtului de raspundere fata de indeplinirea sarcinilor, la dezvoltarea increderii in fortele proprii.
Culegerea de fata se doreste a fi un sprijin pentru elevii claselor I-IV, deoarece cuprinde modalitati de rezolvare a problemelor de matematica, precum si exemple pentru exersarea capacitatii de rezolvare a acestora.

Cuprinde modalitati de razolvare a problemelor de matematica si exemple pentru exersarea capacitatii de rezolvare a acestora.

Anul aparitiei: 2009
Nr.pagini: 138

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1393 sec