Procedura divortului. Analiza extinsa asupra dispozitiilor de drept substantial si procedural incidente

Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare

DESCRIERE

Hotararea de a aborda problematica teoretica si practica a desfacerii casatoriei in sistemul de drept din Romania este legata, in primul rand, de complexitatea fenomenului social al acestei importante institutii juridice a dreptului familiei. Un alt argument, la fel de important, il constituie faptul ca viziunea sociala si legala asupra divortului s-a schimbat odata cu vremurile si a variat in diferite sisteme de drept, de la interzicerea acestuia, pana la facilitare maxima. In spatiul romanesc, simplificarea procedurii de divort s-a concretizat, in principal, prin posibilitatea sotilor de a divorta prin acord in afara instantelor judecatoresti, respectiv in fata notarului public si a ofiterului de stare civila. Totodata, motivatia alegerii acestei teme presupune o imbinare a doua zone de activitate personala: pe de o parte, activitatea notariala si, pe de alta parte, pasiunea pentru studiul dreptului, in general, respectiv al dreptului familiei si al dreptului procesual civil, in special.

Unul dintre cele mai importante obiective ale cercetarii stiintifice a fost identificarea si analizarea diverselor solutii jurisprudentiale (dintre care unele chiar inedite) si a opiniilor doctrinare referitoare la regimul juridic al divortului.

 

In scopul identificarii elementelor de continuitate si a celor de progres normativ in materia institutiei divortului, am analizat principalele reglementari juridice din sistemul de drept roman, anterioare si prezente.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0561 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.