Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie

Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Procedura
Preț: 95,00 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Despre Procedura trimiterii preliminare la Curtea Europeana de Justitie

Lucrare a doi reputati profesori danezi, aparuta in 2010 la Oxford University Press, Preliminary References to the European Court of Justice este menita sa ofere o descriere detaliata a sistemului trimiterilor preliminare la Curtea Europeana de Justitie (articolul 267 TFUE, fostul articol 234 CE), institutie juridica fundamentala a dreptului Uniunii Europene. Demersul cartii este atat teoretic, cat si practic, imbinand fericit analiza cu referiri bogate la vasta jurisprudenta a Curtii de Justitie.

Cartea este structurata in 13 capitole, acoperind intreg spectrul de probleme care se pot ridica in legatura cu sistemul trimiterilor preliminare, de la calificarea instantelor judecatoresti ale statelor membre la procedura de urmat atunci cand respectivele instante doresc sau au obligatia sa se adreseze Curtii Europene de Justitie, inclusiv forma si continutul unei cereri pentru pronuntarea unei hotarari preliminare, de la procedura in fata Curtii de Justitie la hotararea pe care aceasta o pronunta si la efectele juridice ale ei.

Lucrarea se adreseaza atat practicienilor dreptului din tara noastra (judecatori, avocati), cat si teoreticienilor si celor care studiaza dreptul Uniunii Europene.
Traducerea in limba romana beneficiaza si de o addenda a autorilor care acopera cele mai recente evolutii ale dreptului si jurisprudentei europene relevante.

Autor    Morten BROBERG, Niels FENGER
Numar pagini    560
Data aparitie    22 Decembrie 2010
Tip coperta    Cartonata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1004 sec