Proceduri civile in materia drepturilor de proprietate intelectuala. Dobandirea, apararea si stingerea drepturilor de proprietate intelectuala

Proceduri civile in materia drepturilor de proprietate intelectuala. Dobandirea, apararea si stingerea drepturilor de proprietate intelectuala
-10%
Categoria: Carti diverse
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea intitulata Proceduri civile in materia drepturilor de proprietate intelectuala. Dobandirea, apararea si stingerea drepturilor de proprietate intelectuala constituie teza de doctorat sustinuta in anul 2012 la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti. Lucrarea reprezinta o cercetare monografica originala, cu caracter interdisciplinar, care impresioneaza prin dimensiunea cercetarii de drept comparat si de drept comunitar. Este remarcabila documentarea foarte bogata– legislatie interna si internationala, tratate, cursuri, monografii, studii din tara si strainatate, solutii ale instantelor romane, ale Curtii Constitutionale, ale Curtii Europene a Drepturilor Omului si ale instantelor comunitare.

Cercetarea este actuala si utila. Au fost avute in vedere ultimele modificari ale legislatiei specifice materiei, dar si noul Cod civil, noul Cod de procedura civila si legile de punere in aplicare a acestora, astfel incat cititorul are o informatie bogata, la zi, de folos imediat.

Principala calitate de fond ramane bogatia de idei, informatii si solutii pe care lucrarea le ofera intr-o abordare originala. Autoarea nu s-a multumit sa analizeze sec legislatia si opiniile din doctrina sau solutiile din jurisprudenta, ci a procedat la un examen comparativ si critic, exprimandu-si acordul sau criticile la solutiile existente si aducand argumente sau solutii noi. Unele din propunerile facute si publicate au fost transmise si Comisiei de elaborare a proiectului Legii de punere in aplicare a noului Cod de procedura civila, care le-a retinut, astfel ca, in Cartea a VI-a„Proceduri speciale”, Titlul IV„Masuri asiguratorii si provizorii”, a fost introdus un capitol intitulat„Masuri provizorii in materia drepturilor de proprietate intelectuala”.

Lucrarea demonstreaza pasiunea si calitatile de cercetator, dar si deprinderile didactice dobandite prin conducerea unor seminarii la disciplinele Dreptul proprietatii intelectuale si Drept procesual civil.

Prof. univ. dr. Viorel Mihai Ciobanu

Nr. de pagini : 466
Anul aparitiei : 2013

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.1502 sec