Proiectarea si realizarea orei de consiliere scolara. Ghid metodologic pentru profesori diriginti si consilieri scolari

Proiectarea si realizarea orei de consiliere scolara. Ghid metodologic pentru profesori diriginti si consilieri scolari
-10%
Preț: 27,00 lei
30,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Autor:
Anul publicării: 2016
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Pornind de la intrebarile pe care si le pun adolescentii (Cine sunt eu? Sunt o persoana normala? Sunt o persoana competenta? Sunt iubit?), pe de o parte, si pe de alta parte, de la existenta problemelor de comportament ale acestora (ex. asumarea de riscuri, drogurile si alcoolul, depresia si suicidul, tulburarile de alimentatie), elaborarea acestei carti, Proiectarea si realizarea orei de consiliere scolara • Ghid metodologic pentru profesori diriginti si consilieri scolari, a fost sustinuta de dorinta autentica a autorilor de a raspunde atat nevoilor complexe de formare a adolescentilor, cat si nevoilor cadrelor didactice de a gasi raspunsuri imediate si adecvate la problematica adolescentilor.
Cartea de fata reprezinta un real sprijin pentru diriginti in realizarea orelor de consiliere scolara, o trecere in revista a principalelor teme din programa de Consiliere si Orientare pentru clasele IX – XII. Strategiile moderne propuse, precum si diversitatea exercitiilor si studiilor de caz vin in intampinarea intelegerii utilitatii abilitatilor elevilor pentru viata reala.
Cartea cuprinde proiecte de lectii utile pentru activitatea de consiliere si orientare scolara realizata de cadrele didactice. Se propun o serie de exercitii creative, jocuri, tehnici moderne pentru abordarea celor cinci module tematice din Programa Scolara de Consiliere si Orientare scolara in vigoare:

    Autocunoastere si dezvoltare personala;
    Comunicare si abilitati sociale;
    Managementul informatiilor si al invatarii;
    Planificarea carierei;
    Calitatea stilului de viata.

 
Florin Ulete este profesor consilier scolar la Colegiul National „Matei Basarab” din Bucuresti, doctor in psihologie. Este profesor formator, mentor si metodist I. S. M. B. in specialitatea Consiliere psihopedagogica.
Rodica Cristescu este profesor consilier scolar al CMBRAE, la Cabinetul de Asistenta Psihopedagogica din cadrul Colegiului Economic „Viilor” si metodist ISMB.
Alina Minodora Toth, licentiata in psihosociologie din 2001 si absolventa a masterului Cercetare sociologica avansata din cadrul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala din 2007, ocupa functia de consilier scolar la Liceul Teoretic „Alexandru I. Cuza” si Gradinita 154, sector 3 si colaboreaza cu Scoala Europeana Bucuresti din 2005.


Autor: Florin Ulete, Rodica Cristescu, Alina Minodora Toth
Format: 21 X 29, 5 cm
Anul publicarii: 2016
Pagini: 200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.094 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.