Protectia juridica a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene de Mihaela Vrabie

Protectia juridica a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene de Mihaela Vrabie
-10%
Preț: 32,40 lei
36,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 2 - 4 zile lucratoare
Anul publicării: 2017
Pagini: 280
Categoria: Carti diverse

DESCRIERE

Aceasta lucrare reprezinta o prima analiza teoretica si practica, in dreptul roman, a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, act cu valoare juridica echivalenta cu cea a Tratatelor UE si cu forta juridica obligatorie (inclusiv pentru statele membre).

Structura lucrarii urmareste, in principal, prezentarea statutului Cartei, a „drepturilor noi” prevazute de Carta, analiza domeniului de aplicare a Cartei (cu exemple din jurisprudenta CJUE si cea a statelor membre), analiza efectului direct al Cartei, descrierea mijloacelor de protectie judiciara a Cartei, precum si evaluarea modului in care CJUE si instantele nationale au realizat protectia judiciara efectiva a Cartei dupa intrarea acesteia in vigoare in 2009.

Avand in vedere sfera larga de aplicare a Cartei (ex., Carta este aplicabila atunci cand o autoritate nationala adopta un act administrativ intr-un domeniu reglementat de dreptul UE), precum si importanta Cartei, lucrarea se adreseaza atat teoreticienilor, cat si practicienilor, continand atat argumente din doctrina europeana relevanta, cat si din jurisprudenta CJUE, CEDO si a instantelor nationale. Astfel, cei interesati de mijloacele de protectie a drepturilor fundamentale, cei care doresc sa obtina in instanta anularea unor acte administrative nationale emise cu incalcarea Cartei, sau cei care doresc sa obtina inlaturarea de la aplicare a unor dispozitii de drept intern care incalca prevederile Cartei, pot gasi in aceasta lucrare instrumente de un real ajutor, constand in principalele aspecte legate de interpretarea, invocarea si aplicarea Cartei la nivelul statelor membre dar si la nivelul institutiilor UE.

Nr. de pagini: 280
Anul aparitiei: 2017

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.077 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.