Protectia secretului comercial in dreptul privat

Protectia secretului comercial in dreptul privat
-10%
Anul publicării: 2009
Categoria: General
Preț: 55,80 lei
62,00 lei (-10%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Protectia secretului comercial in dreptul privat" a primit Premiul"Henri Capitant" pentru cea mai buna teza sau monografie juridical a anului pe teme de drept privat, acordat in data de 19.11.2010 de catre Revista Romana de Drept Privat in colaborare cu Asociatia Henri Capitant-Romania si Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Aceasta lucrare, in cadrul PREMIILOR STIINTIFICE ale Uniunii Juristilor din Romania, Societatii"Titu Maiorescu" si ale revistelor"Dreptul" si"Palatul de Justitie" pe anul 2009, a obtinul PREMIUL"I.L. Georgescu"

Ca notiune juridica, secretul comercial este o prezenta relativ recenta in dreptul nostru.

Ca fenomen economic insa, el are aplicatii variate si complexe, ce reclama o protectie juridica adecvata. Asumandu-si sarcina unei prime cercetari monografice destinate regimului juridic al secretului comercial in dreptul roman, studiul de fata incearca sa sistematizeze instrumentele acestei protectii.

In conditiile unei legislatii speciale fragmentare, recursul la conceptele de baza ale dreptului privat apare inevitabil. Insa in acest recurs, secretul comercial dezvaluie tot ce e mai atipic in dreptul nostru: o valoare economica ce nu este un bun, o protectie juridica ce nu este un drept subiectiv, o obligatie de a nu intreprinde activitati economice care nu are continut patrimonial, un contract pe temeiul caruia se transmit informatii dar care nu este translativ de drepturi, o desfiintare a contractului ce presupune supravietuirea unora dintre efectele sale.

Incercarea temerara a acestei lucrari: a privi sistemul de drept dinspre o margine a sa, precum un copil care se joaca de-a v-ati ascunselea priveste lumea de sub pat. Pornind de la un subiect de cercetare aflat la varsta copilariei, autorul incearca sa dezvaluie unele din secretele inca ascunse ale fundamentelor dreptului nostru privat.

Nr. de pagini : 664
Anul aparitiei : 2009

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1250 sec