Provizorat - Editie Cartonata
28,66 lei
34,95 lei (-18%)

Provizorat - Editie Cartonata

Provizorat - Editie Cartonata
-18%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Proza diversa
Preț: 28,66 lei
34,95 lei (-18%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Provizorat de Gabriela Adamesteanu. „Nu viitorul ne aduce cele mai mari surprize, ci trecutul pe care nu incetam sa il recitim toata viata”, ajunge, la un moment dat, sa creada Letitia Arcan, personaj central din noul roman al Gabrielei Adamesteanu, cunoscut cititorilor din Drumul egal al fiecarei zile. Letitia nu va sti multa vreme nimic despre viata si moartea fratilor Branea, unchii sai, iar iubitul ei, Sorin, va fi mereu santajat cu povestea necunoscutilor sai parinti naturali. Responsabila pentru dificila citire a trecutului este politica dosarelor de familie care a guvernat, 40 de ani, destinele multor oameni. Urmarind-o, naratiunea basculeaza din anii‘70 in anii‘40. Panourile istorice aluneca rapid, proiectind un climat de provizorat si neliniste asupra povestilor de dragoste. Provizorat este o carte despre cupluri, aflate si ele sub semnul trecerii, ca si istoria, o carte despre iubire si incredere, despre prietenie si tradare. Si, nu in ultimul rind, o carte despre conditia scriitorului.
 
„Provizorat este o poveste de dragoste, frumoasa si trista, care ne tine cu sufletul la gura, petrecuta in vremea comunismului romanesc. Gabriela Adamesteanu are rara capacitate de a privi comunismul prin personaje, emotii, imagini, autoarea refuzind sa eticheteze sau sa stigmatizeze. Din viscerele naratiunii urca spre cititor citeva intrebari: Isi vor gasi cele doua personaje principale un destin prin iubirea lor interzisa? Poti birui o ideologie printr-un adulter? Poti sa-ti traiesti clipa, daca trecutul e tumefiat si incarcat?” (Ovidiu Simonca)
 
„Provizorat e in acelasi timpun roman de dragoste, de familie si o fresca a secolului XX romanesc. Gabriela Adamesteanu stie sa creeze personajelor memorabile contexte propagate de la gesturi si obiecte la realitati sociale si evenimente istorice. Pe canavaua documentata sint tesute firele unor destine povestite atit de bine, incit perioada legionara, dejismul si mai ales ceausismul, asa cum au fost traite la nivel individual, pot fi percepute si de cei care nu stiu mare lucru despre ele.” (Adriana Bittel)
 
„Cronica a unei jumatati de secol desfasurate sub semnul Raului, Provizorateste romanul unei Romanii in deriva, construit solid si in acelasi timp cu virtuozitate. Viziunea asupra Istoriei este aceea a unui carusel infernal ce functioneaza– implacabil– cu exactitatea unui perpetuum mobile. Forta epica, anvergura problematicii, finetea analizei, pregnanta atmosferei si a caracterelor puse in conflict fac (si) din aceasta noua carte a Gabrielei Adamesteanu– ca odinioara din Dimineata pierduta– o carte-eveniment.” (Bianca Burta-Cernat)


ANUL APARITIEI:     2010
NUMAR PAGINI:    448
FORMAT:    130x200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

20,09 lei
24,50 lei (-18%)
14,35 lei
17,50 lei (-18%)
24,56 lei
29,95 lei (-18%)
22,92 lei
27,95 lei (-18%)
Created in 0.1370 sec