Psihologia sportului. Ghid pentru optimizarea performantelor

Psihologia sportului. Ghid pentru optimizarea performantelor
-28%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 24,28 lei
33,72 lei (-28%)
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 5 zile lucratoare

DESCRIERE

Cum atingi performanta in sport? Care sunt resursele motivatiei si ale spiritului de echipa? Cum functioneaza vizualizarea in cadrul antrenamentului si in ce fel gestionezi agresivitatea si epuizarea? Iata o parte din intrebarile la care raspunde acest volum colectiv, scris de psihologi sportivi care au consiliat performeri din sfere diverse: de la gimnastica si crichet la atletism si tenis.
Cartea prezinta o serie de exercitii si de tehnici ce pot fi adaptate si aplicate de psihologi, antrenori si competitori pentru sporirea performantei. De asemenea, este un bun ghid pentru evaluarea corecta a nevoilor sportivilor, inclusiv a copiilor care vin la antrenament, precum si pentru mai buna coeziune a echipelor.

Psihologia sportiva ar trebui sa fie un element esential in antrenamentul sportivilor, antrenorilor, arbitrilor, profesorilor si chiar al administratorilor sportivi. Ea ii va permite sportivului sa performeze la capacitatea maxima, il va ajuta pe antrenor sa scoata la suprafata potentialul maxim al sportivului sau al echipei sale si va contribui la cresterea nivelului de placere in cazul copiilor care participa la competitii sportive. De asemenea, va impiedica sportivii sa se plafoneze, sa-si piarda motivatia sau chiar sa abandoneze sportul.
Stephen S. Bull

Cartea se adreseaza sportivului, dar si membrilor echipelor care doresc sa intretina sau sa optimizeze coeziunea; totodata, ea ii priveste pe antrenorii care doresc sa integreze antrenamentul mental in practica lor, dar poate veni si in ajutorul parintilor copiilor care practica sportul de performanta si al personalului de specialitate (medici, fizioterapeuti) care doreste sa isi largeasca orizontul de cunostinte in acest domeniu.
Irina Holdevici

Steve Bull este psiholog, consultant in domeniul performantei sportive si in afaceri. A participat la Jocurile Olimpice cu echipa de crichet a Angliei in calitate de"psiholog de echipa", dar si la sedinte de coaching in diverse companii din Europa, SUA si Orientul Mijlociu. Psihologul britanic a publicat recent volumul de succes Planul de joc: Ghid pentru un psihic rezistent la serviciu.


Cuprins:

Cui i se adreseaza psihologia sportului
Prefata la editia romana de Irina Holdevici
Multumiri
Autorii colaboratori

1 Introducere in psihologia sportului (Stephen J. Bull)
2 Motivatia (Richard Cox)
3 Stresul si anxietatea (Graham Jones)
4 Agresivitatea (Larry Leith)
5 Interpretarea succesului si a esecului (Stuart Biddle)
6 Pregatirea mentala pentru concurs (Brian Miller)
7 Psihologia relatiei antrenor-sportiv (Peter Terry)
8„Team building": dezvoltarea spiritului de echipa (John Syer)
9 Copiii si sportul (Misia Gervis)
10 Sindromul de epuizare (burnout) (Adrian Taylor)
11 Rolul psihologului sportiv (Stephen J. Bull)
12 Concluzii si recomandari (Stephen J. Bull)Numar pagini: 312
Anul aparitiei: 2011
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1596 sec